Шефът на ОД на МВР се срещна с хората в село Чомаковци
Шефът на ОД на МВР се срещна с хората в село Чомаковци / mvr.pleven

На 26 март директорът на ОД нса МВР-Плевен Венцислав Катинов се срещна с жителите на плевенското село Чомаковци.

На срещата в кметството на Чомаковци са присъствали кметът на селото Павел Иванов, кметът на община Червен бряг Павлин Фильовски, началникът на отдел „Охранителна полиция" при ОДМВР - Плевен Йордан Дундаков и началникът на РУП - Червен бряг Лидия Петкова. В селото живеят около 1100 жители, като през летните месеци техният брой достига до 1300. Непосредствен повод за среща с населението е образуването на досъдебно производство, свързано с изнудване в условията на опасен рецидив. Припомняме, че цялото село Чомаковци се вдигна на бунт срещу ромска фамилия, която по думите на местните хора ги тормози непрекъснато. В ефира на Нова телевизия живущи в селото разказаха че трима братя от въпросната фамилия събират такса "спокойствие", за да не бият и ограбват.

По време на срещата директорът на Областната дирекция на МВР в Плевен е бил категоричен, че полицията ще приложи стриктно спазване на законите на страната по отношение на всички, които рекетират, заплашват, извършват побоища или имат други прояви, нарушаващи добрия обществен ред, обясниха от пресцентъра на полицията в Плевен.

Ръководството на ОДМВР - Плевен е предприело всички законови мерки за запазване на спокойствието в Чомаковци - имало е засилено полицейско присъствие, жандармерията е осигурила дежурства, за да се следи за нарушения.

На установените извършители са наложени административни наказания, събраните доказателства за престъпления са внесени в прокуратурата и двама от лицата са привлечени като обвиняеми и с решение на Плевенски окръжен съд са им взети мерки „задържане под стража". Задържаните са приведени в Следствен арест в Плевен, съобщиха още от ОДМВР - Плевен.

Венцислав Катинов се е срещнал и с фамилията в Чомаковци, чиито представители са обвиняеми по досъдебното производство.