Уилям и Кейт очакват бебето през втората половина на април
Уилям и Кейт очакват бебето през втората половина на април / Guliver/Getty Images

Съпругата на принц Уилям Катрин, която е бременна с второто си дете, вероятно ще роди през втората половина на април, съобщи АФП.

Официално от Бъкингамския дворец: Принц Уилям и Кейт очакват второ дете

Херцогинята на Кеймбридж призна това неофициално по време на посещението си в благотворителна асоциация, подпомагаща младите семейства в Лондон. Една от доброволките й направила комплимент колко е красива и колко малък е коремът й, а след това я попитала кога ще се роди бебето. Кейт отговорила: "През втората половина на април".

Британската преса веднага разпространи новината. Дворецът Кенсингтън - резиденцията на принц Уилям и съпругата му, обаче се въздържа от коментар.

Първата среща на Уилям и Кейт не била съвсем случайна

Британските медии обръщат внимание, че раждането може да е малко преди парламентарните избори на 7 май. Това би било в ущърб на консерваторите, защото добрите новини "обикновено се приемат като предимство за партията на власт".

Тази хипотеза се подкрепя от факта, че медиите чакаха три седмици на паркинг срещу болницата, където се роди първото дете на двойката принц Джордж.

Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън роди момче

Независимо дали ще е момиче или момче, второто дете на принц Уилям ще е четвърто по ред за наследяване на престола след по-големия си брат Джордж и преди принц Хари.

Източник: БТА