Община Долни чифлик продължава кампанията срещу дрогата
Община Долни чифлик продължава кампанията срещу дрогата / община Долни чифлик

Община Долни чифлик продължава кампанията „Не на наркотиците”, която се провежда в основните училища в общината. В ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Старо Оряхово се е провела среща-беседа „Научи повече за дрогата, за да не й станеш жертва”. В нея участие са взели представители на сдружение „Бъдеще за надежда”, ученици, учители и родители.

На срещата са били обсъдени проблемите с наркотиците, употребата и разпространението на синтетична дрога през последните години в страната и общината. Децата, техните родители и учители са се запознали с опасностите, които крие употребата на наркотици.

Младежи от сдружението пък са разказали своите лични истории и са се включили в свободната дискусия за наркотиците и зависимостите. Среща-беседа се е провела и в ОУ „Христо Смирненски” в с. Гроздьово, в която отново са се включили младежи от варненското  сдружение „Бъдеще за надежда”.

Децата от двете училища са попълнили анонимни анкети, резултатите от които ще бъдат обобщени и анализирани в общината. „От свободния диалог с учениците става ясно, че те са ставали свидетели на разпространение и употреба на лека дрога, а някои от тях дори са и опитвали еднократно нейното въздействие”, коментират организаторите на кампанията.