Бивш възпитаник на детска градина събира пари за нова площадка
Бивш възпитаник на детска градина събира пари за нова площадка / Стефан Цеков

Бивш възпитаник на ЦДГ 4 „Теменужка“ във Варна поде инициатива за събиране на средства за обособяването на нова детска площадка в забавачницата. Нужната сума е около 9 хил. лв.

"Като малък най-много обичах да играя на двора с другите деца. Когато гледам сега от другата страна на оградата, виждам, че всичко си е както преди и нищо не се е променило. Виждам, че все още няма нито пързалка, нито люлки. Виждам същите плочки, същите стари играчки с които аз и връстниците ми си играехме преди повече от 20 години. Именно затова смятам, че една нова детска площадка, където малките деца могат да лудуват, би бил прекрасен подарък. Стартираме съвместна капания по набиране на средства за изграждане на комбинирана детска площадка. Проектно тя е предвидена за деца от 3 до 7 години и ще е разположена на площ от 85 кв. м. Предвижда се да има люлки, клатушки и пързалка, които ще допълват визията на новата детска площадка и ще вдъхне нов живот на стария двор. Освен това, ще има модули със специфичен образователен характер, като по този начин децата ще могат да се учат, докато играят. Палитрата от цветове на люлките и катерушките, които ще бъдат направени от естествени материали, е избрана така, че да провокира детското въображение и да влияе върху детската психика. Особено внимание сме отделили на настилката, която ще бъде специално подбрана за отделните сектори, ще е ударопоглъщаща (както се изисква според новите европейски директиви).
Подобни площадки вече са изградени в повечето детски градини във Варна. Идеята ни е с изграждането на площадката да дадем шанс на децата  да  се адаптират към околния свят, да се веселят и да се учат" пише Стефан Цеков.

Набирането на сумата става чрез платформата Tramplin.bg. Проектът ще бъде финансиран и реализиран само, ако тя бъде събрана до 17 април. Ако не бъде набрана, всички дарени средства ще бъдат възстановени в профилите на дарителите, от където могат да бъдат изтеглени.

Дарител с 5 лева получава Сертификат за благородство под формата на благодарствена грамота. Дарител с 10 лева получава рисунка, нарисувана специално от едно от децата, Дарител с 15 лева получава апликация, дарител с 20 лева получава покана (за един човек) за благодарствена пиеса, поставена от децата в детската градина. Дарител с 50 и повече лева получава покана (за един човек), да разгледа как се грижат за децата и как протича един техен ден в детската градина.