“Вагнер в една вечер” със световни оперни звезди
“Вагнер в една вечер” със световни оперни звезди / снимка: ijc.ru

Световни оперни звезди пеят “Вагнер в една вечер” в уникален концерт на Пловдивска опера от 19 часа в Дома на културата.  Сопраното Елизабет Стрид и тенорът Дениел Брена са под диригентството на маестро Иван Ангелов. В програмата е включена музика от "Летящият холандец", "Залезът на Боговете", "Валкюрия" и "Зигфрид".

Елизабет Стрид е сред звездите на Вагнеровия фестивал в Байройт. Тя е позната на пловдивската публика от летния фестивал Opera Open, където участва в мултимедийното представление "Полетът на валкюрите". След Пловдив шведското сопрано ще пее в нова продукция на "Зигфрид" в родния град на Вагнер - Лайпциг. Ангажиментите й за участие в постановки на Вагнерови опери вече се простират до 2017 година, когато ще изиграе ролята на Зиглинде в Чикагската опера.

Американският тенор Даниел Брена е определен от изданието The Times като "един от най-младите и най-убедителните изпълнители на Зигфрид в момента". През януари и февруари 2015 той пее в миланската Ла Скала в постановката "Die Soldaten", с която получава огромно признание и на оперния фестивал в Залцбург през 2012. Програмата на Даниел Брена включва предстоящи анагжименти в операта в Прага, в Метрополитън опера Ню Йорк и в операта във Вашингтон.

Маестро Иван Ангелов е гостуващ диригент в най-престижните европейски и световни оперни театри и концертни зали. Негова е идеята да представи творчеството на Вагнер като подбере оперна музика в рамките на двучасов концерт. Не е тайна, че огромната продължителност на Вагнеровите опери респектира еднакво музиканти и зрители по цял свят.