VenZy призовава лично деца и млади хора да предприемат действия срещу хулиганството и тормоза
VenZy призовава лично деца и млади хора да предприемат действия срещу хулиганството и тормоза / netinfo

VenZy призовава лично деца и млади хора да предприемат действия срещу хулиганството и тормоза
netinfo
Харизматичният изпълнител VenZy призовава всички деца и млади хора в България да се изправят срещу тормоза, обединявайки сили с Cartoon Network в кампанията "КЛУБ ПРИЯТЕЛСТВО: ИМАШ СИЛАТА - БЪДИ ПРИЯТЕЛ". Инициативата официално стартира на 27 февруари и има за цел да повиши осведомеността и да вдъхне сили на децата да се справят с тормоза, използвайки уникални анимации и истории, които да мотивират децата да поговорят за техните изживявания, да бъдат добри приятели и да си помагат. VenZy посети няколко основни училища в София и окуражи лично над 1000 подрастващи как да се справят с проблема.

Тъй като тормозът представлява проблем, който засяга почти всички деца в един или друг момент, Cartoon Network си партнира с Фондация "Асоциация Анимус", за да информира децата и младите хора относно тези въпроси и да предостави незабавна помощ и подкрепа за тези в нужда. За последната година на специализирания телефон 116 111 са постъпили 102 889 обаждания като 35% от тях са направени от деца под 12 години.

VenZy посети близо дузина основни училища в София като част от кампанията на Cartoon Network, която стартира на 27 февруари. Тя включва оригинална серия от късометражни анимации, които представят гледните точки на хулигана, обекта на хулиганство и пасивния наблюдател. Децата, които са се сблъсквали с тормоз - било то директно или не - могат незабавно да получат професионален съвет, полезни насоки и друг вид помощ онлайн на www.cartoonnetwork.bg/budipriatel

VenZy споделя: "Радвам се да подкрепя Cartoon Network и да вдъхна кураж на децата да се изправят срещу тормоза. Това е много сериозен проблем, засягащ деца от всички възрасти в България. Почти няма човек, който да не е бил тормозен като малък или да не е бил свидетел на хулиганство. Лично аз съм бил свидетел на това как по-слаби или по-малки деца са подлагани на тормоз, заради различен социален статус или заради нещо друго. Тогава осъзнах, че това не е правилно. Затова се научих да съм мил и позитивен към хората около мен, изграждайки една приятелска и дружелюбна култура и отношение. Вярвам, че така успях да помогна по някакъв начин. Важно е децата да разберат, че тормозът не е приемлив и че е ОК да се открият и да говорят за преживяванията - независимо дали са били обект на тормоз или са видели как някой е тормозен. Всички ние можем да помогнем, просто като сме приятели, мили и внимателни към другите".

От Фондация „Асоциация Анимус" споделят: "Фондация „Асоциация Анимус" управлява Национална телефонна линия за деца 116 111 при Държавна агенция за закрила на детето и подкрепя кампанията на Cartoon Network за справяне с тормоза в училище. Ние от Фондация „Асоциация Анимус" вярваме, че подобни инициативи ще допринесат за създаване на по-безопасна среда без тормоз в българските училища. Независимо от неговата продължителност, училищният тормоз оставя трайни психологически последици у децата, които го преживяват, и води до затвърждаване на агресивни модели на поведение като начин за справяне на извършителя в трудни за него ситуации. Изключително важно е да окажем навременна помощ на децата засегнати от тормоз и да ги изведем от тази ситуация на повтарящо се насилие и страдание. Заради това сме горди, че сме в подкрепа на тази страхотна инициатива".

"Cartoon Network представлява място, в което децата могат да бъдат себе си и ги окуражава да се чувстват удобно и уверено с това кои са самите те", казва Ханес Хайелман, VP and MD of Turner Broadcasting Central and Eastern Europe. "Ние знаем, че тормозът е проблем, който засяга много от нашите млади зрители. Работейки с партньори като Фондация „Асоциация Анимус", ние искаме да им вдъхнем сили да предприемат действия срещу тормоза като бъдат приятелски настроени и подкрепящи другите; и още да не се страхуват да се изправят и да кажат на някой, че са били обект на тормоз. Ние адресираме този чувствителен въпрос по начин, в който децата могат да разберат - и предоставяме съвети за това къде могат да получат подкрепа".

Децата могат да посетят www.cartoonnetwork.bg/budipriatel за повече информация, ресурси, професионални съвети, както и да видят оригиналните късометражни анимации и лични послания от VenZy.

Относно Cartoon Network EMEA

Cartoon Network е обичан от всички канал, фокусиран основно върху момчешката, но харесван и от момичешката аудитория заради своите комедийни и приключенски предавания. Програмата и съдържанието третират теми, които са близки до децата - хумор, приятелство, въображение, екшън и приключения. Cartoon Network е насочен към момчета и момичета на възраст 8 - 12 г. и чрез разнообразното си и световно успешно съдържание цели да ги предизвиква да бъдат самите себе си. В програмата на канала се открояват анимационни комедии като „Невероятният свят на Гъмбол", „Време за приключения" и „Парк шоу", както и на най-обичаните екшън поредици - „Бен 10: Омнивърс" и „Малки титани: В готовност!". От старта си като пан-Европейски канал през 1993 г., до момента Cartoon Network е локализирал услугите си в Европа, Средния Изток и Африка, където „говори" 17 езика и „влиза" в повече от 131 милиона домове в над 70 държави. Cartoon Network предлага забавление и чрез своя отличаван с награди уебсайт, както и чрез игри, видео при поискване, мобилни приложения и огромно разнообразие от лицензи и рекламни артикули. Cartoon Network е търговска марка, собственост на Turner Broadcasting System International, Inc. - филиал на Turner Broadcasting System, Inc. (TBS) - една компания на Time Warner.

Относно Анимус:

Фондация „Асоциация Анимус" е основана от жени, професионалисти в помагащите професии - психолози, психотерапевти, социални работници. Националната телефонна линия за деца предлага информиране, консултиране и помощ на деца във връзка с широк спектър от проблеми. Тя функционира чрез Център за обаждания с хармонизиран телефонен номер 116 111 при Държавна агенция за закрила на детето.

Ако си дете и вече си се обаждал на Националната телефонна линия за деца 116 111, можеш да ни кажеш мнението си за разговора тук. Твоето мнение е важно за нас!