Стартира нова работилница за родители във В. Търново
Стартира нова работилница за родители във В. Търново / снимка: Община В. Търново

Умения за справяне с трудни ситуации ще изгражда шестата поредна Работилница за родители във Велико Търново. Инициативата е част от програма, разработена от експерти на UNICEF, а включените дейности са подготвени от Дирекция „Социални дейности и здравеопазване” в общината.

Новата група стартира в началото на март. В нея могат да се включат майки и бащи на малчугани до 4- годишна възраст. Те ще се срещат веднъж седмично в неработно време. С родителите безплатно ще работят психолог и социален работник.

„В работилницата ще се изграждат умения за справяне в трудни ситуации, ще се коментират неща, които възникват в ежедневието. В рамките на 12 сесии участниците ще разберат как да забраняват, как да разрешават на децата си. Ще бъдат използвани интерактивни методи на обучение”, обясни Даниела Тасева, главен експерт в Дирекция „Социални дейности и здравеопазване”.

Тя припомни, че до момента пет групи са завършили успешно обучението си. „Всички родители са много доволни от начина на провеждане на заниманията. Има приемственост между тях. Оформиха общност за взаимопомощ и подкрепа и споделиха, че ще я нарекат „Група на вечно питащите майки”, каза още Тасева. По нейни думи в работилниците традиционно се включват родители над 31- годишна възраст. Близо 90% от тях са висше образование и престижни професии като финансисти и университетски преподаватели.

Всички желаещи да се присъединят в групата могат да се запишат на телефон 062/ 619 220.