Курс „Основи на държавата и правото в русенската библиотека
Курс „Основи на държавата и правото в русенската библиотека / netinfo

Доброволци от младежката организация на Клуб Юрист ще провеждат в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе курс на тема Основи на държавата и правото. Участниците в него ще се запознаят със същността и устройството на съвременната демократична и правова държава, основните права и задължения на българските граждани, съгласно Конституцията на Република България, както и активизиране на гражданското общество и насърчаване на неговата инициативност. Лектори ще бъдат председателят на Клуб Юрист Пламена Господинова и заместник-председателят –  Браян Златев.

Желаещите да се включат в курса, могат да се обаждат за повече информация на телефон: 0878 574 928; e-mail: ill@libruse.bg или на място в сектор „Справочно-библиографска дейност“ на Русенската библиотека.

 

Клуб “Юрист” е учреден през месец април 2014 година. Негов председател е Пламена Господинова, а заместник-председател е Браян Златев. Главната му цел е да активизира младите хора в обществото, да насърчи тяхната инициативност и отговорност към общността, да обедини настоящите и бъдещи членове на Клуба с интереси в областта на правото. Освен посоченото, Клуб “Юрист” е учреден с цел организиране на различни по вид мероприятия в областта на правото, повишаване правната култура на членовете на Клуба чрез провеждане на различни дискусии, обучения и консултации, както и поддържане на уеб сайт и форум. Други цели, които Клуба си поставя, са осъществяване на акции и създаване на инициативи, както и включване в други такива, за развитието на гражданското общество.