Манолова: Програмата на кабинета е сборник с лъжи
Манолова: Програмата на кабинета е сборник с лъжи / снимка: Dariknews.bg,

Стратегията за управление на правителството е "сборник от лъжи".

Това коментира Мая Манолова на пресконференция в Кюстендил. Капиталовите инвестиции за българските общини са орязани в управленската програма на правителството, добави тя.

След първоначално прочитане на управленската програма на правителството Манолова я определила като "Сборник от мечти", а на второ четене - като "Сборник от лъжи".

„В нея има над 180 приоритети, над 1 100 мерки и нито едно число. Спокойно мога да кажа, че такава програма няма никъде по света и в нито едно българско семейство. На социалнослабите се казва, че ще им предоставя сериозни, адекватни социални помощи, но на практика през тази една година 14 социални плащания бяха замразени. На работещите бедни казва, че ще се увеличат доходите, но беше премахнат необлагаемият минимум. На пенсионерите се обещава увеличаване на пенсиите, но не става ясно откога и по какъв начин ще бъдат актуализирани пенсиите. На майките се казва, че ще бъде стимулиран 3-детният модел, но няма нито дума за увеличаване на майчинството или на детските. На безработните също не се обещава, че ще си намерят работа, защото не се казва, че се планира увеличение на заетостта", коментира Мая Манолова.

Тя е категорична, че от БСП ще следят изкъсо програмата за саниране на жилищните сгради, защото очаква от ГЕРБ да направят със санирането PR кампания и да си осигурят нечестни победи на местните избори.