Картина на болно дете от Разград ще краси кабинета на образователния министър
Картина на болно дете от Разград ще краси кабинета на образователния министър / netinfo

Натюрморт, нарисуван от болно дете от Разград, ще краси кабинета на министъра на образованието и науката проф. Тодор Танев. Той е на посещение в Лудогорието днес и утре, първо откри ресурсен кабинет в СОУ“Христо Ботев“ в Разград.

Помещението е оборудвано по проекта „Усмивки за всички деца: Подкрепа за децата със специални образователни потребности“ на сдружение "Младежки форум 2001". В него се обучават 12 деца със СОП. Те учат от 2 до 11 клас в училището заедно с останалите деца, но имат занимания и с ресурсни учители в училището, което посещават.

Картина на болно дете от Разград ще краси кабинета на образователния министър
netinfo

Проф. Танев присъства на урока за Европейския съюз, малчуганите по посрещнаха със свитък с правата, които имат всички граждани на ЕС. След учебния час, министърът поздрави и децата, и ресурсните учители, коментира, че при добри грижи и програми, оползотворени на 100%, може да се намерят мислещи деца и в Ресурсен център. Има добра практика и трябва да я предавате – обърна се към педагозите проф. Танев.

От училищното ръководство той получи подарък – картина, нарисувана от осмокласник в СОУ“Христо Ботев“. Георги Пламенов е със сърдечна недостатъчност, обучава се на индивидуален план, предстои училището да организира негова изложба. Министърът бе категоричен, че това ще е втората детска картина в кабинета му, като влязох за пръв път, нямаше нито една детска творба – каза той.

Картина на болно дете от Разград ще краси кабинета на образователния министър
netinfo