За година 803-ма посетили Областния информационен център
За година 803-ма посетили Областния информационен център / netinfo
За година 803-ма посетили Областния информационен център
77158
За година 803-ма посетили Областния информационен център
  • За година 803-ма посетили Областния информационен център

803-ма са посетителите на Областния информационен център в Разград през 2014 г. – съобщи неговият управител Юлиян Данаилов. В движение компетентността на хората, търсещи информация в ОИЦ, нараства – допълни той.

За година 803ма посетили Областния информационен център
netinfo

През трите години, откак ОИЦ-Разград съществува, са проведени 129 информационни срещи в областта, 5231 са участниците в тях; 2405 са посещенията в офиса, 2625 са отговорите на зададени въпроси, а 1065 публикации в печатните и електронни медии.

В Единния портал на еврофондовете в България ОИЦ-Разград е отличник сред сродните центрове с 246 публикации за своята работа и за реализацията на европроекти в Лудогорието.

Компетентността на хората, които имат въпроси към експертите в ОИЦ – се повишава през годините – коментира Юлиян Данаилов.

Само през отминаващата година от ОИЦ-Разград са организирани 49 информационни събития с 1869 участници, а посетителите в офиса на бул. „България“34 са 803, те са задали 892 въпроса.

През годината ОИЦ е изготвил два видеофилма за успешните евпропроекти, както и брошура и справочник за дейността си.

Позитивна бе оценката за работата на ОИЦ и на ръководителя на проекта „Изграждане и функциониране на ОИЦ-Разград“ Камен Воденичаров.

През първата половина 2015-та са предвидени общо 15 информационни събития във всички общини от областта, посветени на новия програмен период, популяризирането на добри практики от европроекти, периодични срещи с медиите и провеждането на четвъртата кампания за широката общественост „Дни на Европа в Разград”. ОИЦ-Разград ще участва и в общата инициатива на мрежата от 28 информационни центъра в България под наслов „Да създадем Заедно България 2020”.