Община Димитровград отваря врати за деца и младежи. Откриват изложба УНИЦЕФ фоторепортери
Община Димитровград отваря врати за деца и младежи. Откриват изложба УНИЦЕФ фоторепортери / Darik News, архив

Ден на отворените врати за деца и младежи обяви за днес от 14 ч. до 16 ч. кметът на община Димитровград Иво Димов. Поводът е 25-годишнината от подписване на Хартата за правата на детето. В кабинета си той ще посрещне децата и младежите, които могат да споделят своите идеи и виждания за развитието на града, информират от администрацията му.

Миналата година над 30 деца и младежи гостуваха в продължение на над два часа и половина при димитровградския кмет Иво Димов в Деня на отворените врати.

Пак по повод годишнината от подписване на Хартата за правата на детето в  градската библиотека "П. Пенев" ще бъде открита фотоизложбата "УНИЦЕФ фоторепортери". Експозицията „Детските права имат лице и история“ бе открита в рамките на годишната среща на Общините–приятели на детето, сред които е и Димитровград. Близо 500 снимки, направени от деца и възрастни, любители и професионални фотографи са събрани в инициативата на УНИЦЕФ. 50 от тях- 25 снимки, направени от деца под 18 години и 25 снимки, направени от възрастни, са включени в изложбата, която до края на ноември ще бъде поставена в 9 от градовете- приятели на детето: София, Варна, Пловдив, Благоевград, Шумен, Димитровград, Козлодуй, Свищов, Гоце Делчев.

Община Димитровград отваря врати за деца и младежи Откриват изложба "УНИЦЕФ фоторепортери"
netinfo

Идеята на снимките е да популяризират правата на децата и за целта изложбата е разделена в категории, отразяващи основните детски права: право на живот, право на име и гражданство, право детето да развие пълния си потенциал, право на семейство и семейна среда, право на информация, право на свобода на изразяване, право на лично пространство и личен живот, право на грижи и закрила, право на добър жизнен стандарт, право на развитие и образование, право на защита от експлоатация, сексуално малтретиране, лишаване от свобода и търговия с деца и др.