Безплатни прегледи за рак на гърдата за 1000 жени в русенско
Безплатни прегледи за рак на гърдата за 1000 жени в русенско / netinfo

1000 жени в неравностойно положение от Русе и околността ще имат възможност да се прегледат безплатно за рак на гърдата в Комплексния онкологичен център по време на кампанията на AVON “От любов към живота“.

От прегледите ще могат да се възползват жени на възраст от 30 до 49 г. в неравностойно положение, за които държавата не покрива профилактика. В това число влизат: многодетни майки,  дългосрочно безработни жени, регистрирани в бюрото по труда, жени от малцинствени етнически групи, жени с увреждания. Организаторите още веднъж напомниха за нуждата от профилактика и редовни прегледи, защото ракът на гърдата е напълно лечим, когато е открит навреме.

 

Записването на часове и самите прегледи започват реално от днес и ще продължат до февруари 2015г. Това ще се случва чрез местния партньор на кампанията – сдружение „Център Динамика“ на телефони 082 82 67 70 и 0886 089 130. Екипът на КОЦ – Русе ще организира мобилен екип, който ще улесни преглеждането на жени в неравностойно положение от малки населени места в Русенска област, които не могат да си позволят да пътуват до болницата в града.