Ремонти ще вървят в Тервел и през зимния сезон
Ремонти ще вървят в Тервел и през зимния сезон / община Тервел

Започна изграждането на нови тротоари в централната част на Тервел, съобщават от общината. Средствата се осигуряват чрез общински проект по Програма за развитие на селските райони.Тротоарите се изпълняват с цветни и сиви бетонови блокчета с дебелина от 8 см. Срокът за приключване е през месец май догодина. Ще се направи и открита сцена на мястото на старата трибуна в града.

Продължава работата и по цялостно асфалтиране на 10 улици в Тервел, които са вече с подменени водопроводи и канализация. Средствата са по публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите".

Въпреки предстоящата зима, при подходящо време ще се работи по проект, финансиран от Програма за развитие на селските райони за цялостното преасфалтиране на общинските пътища: Мали извор-Божан-Поп Груево; Тервел-Полковник Савово; Полковник Савово-Бонево; Жегларци- Кочмар-Войниково-Нова Камена-Градница.

Ще започне и подмяна на главния водопроводен клон в село Безмер, който е под главната улица, по цялата й дължина от почти 2 км. Предстои също строителството на центъра за социални услуги в село Нова Камена.Изпълнението е в рамките на общински проект по Програма за развитие на селските райони.

Ремонти ще вървят в Тервел и през зимния сезон
netinfo