Правят 10 нови детски площадки в община Генерал Тошево
Правят 10 нови детски площадки в община Генерал Тошево / toshevo.org

100 000 лева ще бъдат отпуснати от бюджета на Генерал Тошево за изграждане на 10 детски площадки на територията на общината, съобщават от там. За това е взето решение с пълно мнозинство от Общинския съвет.

Освен в Генерал Тошево, където предстои да се направи нова площадка на стойност 30 000 лева, със специализирани съоръжения за игра на открито ще се сдобият и средищните села в общината. Предвижда се те да включват различни модули за деца от 3 до 12 години за катерене, пързаляне, люлеене. От общината ще поставят изискване част от комбинираните съоръжения да са достъпни и за деца с ограничени двигателни функции. Настилките ще бъдат меки и ще предпазват при падане и подхлъзване. Очаква се детските площадки да бъдат готови идната пролет.

В Генерал Тошево продължава и работата по спортни обекти. След като се в двора на СОУ „Никола Й. Вапцаров" се изгради фитнес на открито и изцяло бе обновена спортната база, в момента върви създаването на модерна площадка за футбол на малки вратички. Стойността й е 218 910 лева, финансирана е със средства от програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите".

Новите детски и спортни съоръжения са в съответствие с интегрирания план за градско развитие на Генерал Тошево, припомнят от общината.