От ББЦ са готови на разговори с всички партии, които ги поканят
От ББЦ са готови на разговори с всички партии, които ги поканят / снимка: БГНЕС
От ББЦ са готови на разговори с всички партии, които ги поканят
75506
От ББЦ са готови на разговори с всички партии, които ги поканят
  • От ББЦ са готови на разговори с всички партии, които ги поканят

Народното събрание да заработи възможно най-скоро, тъй като има неотложни задачи пред новото правителство. Това поискаха от "България без цензура". Според тях правителството трябва да бъде съставено в рамките на този парламент с мандата на ГЕРБ. От партията на Николай Бареков отново се обявиха за широко коалиционно управление.

Президентът да обяви дата за свикване на Народното събрание, настоя Румен Йончев. Той очерта и най-важните според партията краткосрочни приоритети на следващото правителство:

„Визирам актуализация на бюджета, актуализация на бюджета на Здравната каса, крайно време е да започне и разговорът в парламента за съдбата на КТБ. Разбира се, темата енергетика и цената на тока също е обект на внимание и то в краткосрочен план. Така че за нас свикването на Народното събрание е спешна задача и тя трябва да бъде реализирана в най-скорошно време", каза Йончев.

Присъствието на националистически формации в парламента би отклонило страната ни от европейския и път, коментира още Йончев.

„Следващото управление да бъде наистина проевропейско и прозрачно, създадено на здрави основи. В този смисъл ни притеснява голямото присъствие на националистически и ксенофобски формации в настоящия парламент. Надяваме се тяхното влияние да не бъде голямо върху управлението", допълни той.

От ББЦ заявиха, че са готови на разговори с всички партии, които ги поканят, стига те да се водят публично.