Петър Паунов: Кюстендил ще бъде рибената кост в устата на ДПС
Петър Паунов: Кюстендил ще бъде рибената кост в устата на ДПС / снимка: Dariknews.bg, Кюстендил, Влади Владимиров
Петър Паунов: Кюстендил ще бъде рибената кост в устата на ДПС
75439
Петър Паунов: Кюстендил ще бъде рибената кост в устата на ДПС
  • Петър Паунов: Кюстендил ще бъде рибената кост в устата на ДПС

Стотици кюстендилци протестираха с черешово топче и български трибагреници срещу очакваното решение на ЦИК, с което се дава мандат на ДПС в Кюстендилски избирателен район.

В общината започна и подписка против налагането на Бат Сали за депутат от 10 МИР.

"Кюстендил е рибената кост в гърлото на ДПС, от тук цяла България ще пламне и ще ви измете в Турция. Няма повече да стъпите тук, запомнете. Сега сбъркахте. Вие въставате срещу България. От тук ще се отрови цялата ви корупционна схема и си заминавате за Турция. Искате от две години да ни правите мюсюлмани, да вземете джамии, не искам подобно нещо. Вкарахте ни в съдебни битки, вие въставате срещу България", каза пред протестиращите кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Множеството му отговори с викове: „Долу ДПС, Бат Сали вън".

Кметът на Кюстендил отбеляза, че от 62 000 гласували в областта, ДПС получава 864 гласа. Най- ниският резултат за ДПС в България.

"10 МИР не е оскверняван по този начин. Българското законодателство не може да има математическа формула, която в 4-мандатен район да даде мандат на осмата политическа сила. Когато има законодателство, което вреди на правата ни, ние не можем да приемем. Сега разбирам защо политическата върхушка не иска мажоритарни избори. Алабализмите с преференцията се оказаха пълна измислица. Има ли тук някои гласувал за Бат Сали? Смятате ли, че Бат Сали е депутата на Кюстендилски избирателен район?", попита протестиращите пред сградата на Областна управа, където се помещава РИК, кметът Петър Паунов.

Кметът на Кюстендил изрази съмнения, колко са реално гласувалите в Турция български граждани, като посочи, че там единствено е забранено през целия ден да се съобщава избирателната активност.

Петър Паунов Кюстендил ще бъде рибената кост в устата на ДПС
netinfo

"Целта е да се каже между 18- 19 ч., че са гласували по още хиляда човека с във всяка секция и да ги надпишат в списъците. Тези хиляди гласове ги изсипват сега в този избирателен район, за да могат да кажат, че в България няма чисто място, не осквернено от ДПС, простащината и корупцията, от цялата мизерия, в която искат да вкарат България. Искат младите хора да напуснат страната. Аз не си тръгвам, оставам, мачкам ДПС, Бат Сали ВЪН!", каза още Петър Паунов.

Той настоя за промяна на избирателната система. Според него експериментът с преференциалния вот се е провалил. По думите му е необходима мажоритарна избирателна система, за да могат хората да бъдат представлявани от тези хора, за които са гласували, а не наложени им от някакъв математически модел.

Протестът завърши с патриотични песни. Той бе подкрепен от фен клуба на Левски "Торсида- Кюстендил" и представители на фен клуба "Червени шампиони".

Подкрепа имаше и от Дупница.

Петър Паунов Кюстендил ще бъде рибената кост в устата на ДПС
netinfo

Други новини от Кюстендил