Изнасилено е 8-годишно момиченце от кърджалийското село Калоянци, насилникът настанен в психиатрия
Изнасилено е 8-годишно момиченце от кърджалийското село Калоянци, насилникът настанен в психиатрия / netinfo

Момиченце на 8 години от кърджалийското село Калоянци е било изнасилено в дните преди Байрама. Насилникът, установен по-късно от Окръжна прокуратура, e на около 40 години, бил с психични отклонения, а освен това имал и слабост към алкохола. Цялото село е настръхнало срещу него и въпреки това хората се страхували да говорят за случилото се.

Детето е във втори клас и учи в средищното училище в Перперек. От там казаха, че знаят за случая, но в самото училище не се коментира този инцидент. Родителите били безработни. В деня на случилото се с него те го потърсили към 7 часа, но било открито чак към 10. След изнасилването 8-годишното момиченце е било настанено в болница в Пловдив.

Случаят е поет от Окръжна прокуратура в Кърджали, потвърдиха от там. Говорителят на Окръжна прокуратура и заместник-окръжен прокурор Димитрина Делчева потвърди за случая. По думите й по него има привлечено към наказателна отговорност лице, по отношение на което е приложена мярка процесуална принуда - настаняване за лечение в психиатрично заведение. Инцидентът е станал в началото на октомври, допълни още прокурор Делчева.