Шофьор блъсна 13-годишно момче и избяга
Шофьор блъсна 13-годишно момче и избяга / Sofia Photo Agency, архив

Неизвестен шофьор блъсна 13-годишно момче и избяга, съобщават от полицията. Към 16 часа вчера на бул. „Христо Ботев“, тийнейджърът е блъснат от неустановен автомобил докато пресича пътното платно, след което водачът напуска местопроизшествието. Момчето е прегледано в болница и освободено за домашно лечение. Полицията продължава издирвателните дейности за установяване на самоличността на шофьора.

Други двама пешеходци са ранени при катастрофи. Към 20,30 часа снощи на кръстовище между бул. “Съединение” и бул. “Освобождение” в Пловдив 40-годишна жена е блъсната от лек автомобил “Нисан”, управляван от 44-годишен жител на града. Пострадалата пловдивчанка е настанена в болница с фрактура на крака, взета й е кръвна проба.

Няма данни за употреба на алкохол от страна на водача.

Същия ден към 8 часа на ул. “Парчевич” в Карлово лек автомобил “Рено”, управляван от 34-годишен мъж от града, удря 88-годишен пенсионер, движещ се по пътното платно. Пострадалият е хоспитализиран в Пловдив със счупена ръка. Шофьорът е тестван за алкохол, резултатът е отрицателен. Продължава работата по изясняване на обстоятелствата около настъпилото произшествие.