Кандидатите за депутати от ГЕРБ: Увеличава се инвестиционният интерес, след като падна правителството на БСП
Кандидатите за депутати от ГЕРБ: Увеличава се инвестиционният интерес, след като падна правителството на БСП / снимка: Пресцентър ГЕРБ

Увеличава се инвестиционния интерес към страната ни, след като падна правителството на БСП. Очакванията са, че веднага след изборите, при стабилно мнозинство и правителство на ГЕРБ, заявените вече инвестиционни намерения ще станат бързо факт. Това каза, кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ, Евгени Стоев на жителите на село Пчелище. Хората изразиха тревогата си от състоянието на моста в селото и от разбитата си главна улица.

Кандидат-депутатите обясниха на присъстващите, че последната тройна коалиция е отнела на общините възможността да поддържат републиканската пътна мрежа и, че безумиците на това решение ще се усетят още тази зима, тъй като и снегопочистването на тези улици е прехвърлено като ангажимент на държавата. „Е, то още при първия сняг телефон 112 ще прегрее, кога ще чакам аз държавата да ми изчисти пътя, досега общината си реагираше бързо и адекватно, що за глупост е това”, възмути се жител на селото. Кандидатите за народни представители обещаха веднага щом ГЕРБ състави правителство, още преди първия сняг, тази недомислица да бъде коригирана.

"Аз гласувам винаги за личности, не за партии. Вие знаете всички тези хора колко много направиха за Пчелище. Голямата политика не ме интересува. Това са хора, които идват при нас, не само по време на избори, и ни помагат. Призовавам ви да ги подкрепим с номер 9 в бюлетината”, заяви един от присъстващите на срещата.

Приятна изненада за кандидата за народен представител Деян Хаджийски бяха приготвили жителите на Пчелище. Те подариха на рожденика комплект писалки, за да може, като депутат, да подписва с тях важните за страната ни документи. Хората припомниха, че именно в тяхното село, на рождения си ден, кметът на общината Даниел Панов е стартирал предизборната си кампания и намериха символика за успех във факта, че на своя празник петият  в листата на ГЕРБ е на среща с жителите на Пчелище.

С приповдигнато настроение, малко по-късно, хората от Велчево посрещнаха втория в листата проф. Пенчо Пенчев, който е родом от селото. „Аз няма да се представям, защото всички вие знаете за мен повече, отколкото аз сам за себе си”, пошегува се бившият областен управител. Той и колегите му от листата на ГЕРБ разгледаха младежкия център, обновеното читалище и библиотека, изградения в центъра парк. Поздравяваме кмета ви за усилията, които полага за селото, то може да служи за пример на всички населени места в страната. Всичко постигнато тук е доказателство, че с общи усилия и труд можем да превърнем страната си в китно и уютно място за живеене, каза на присъстващите Росен Иванов – кандидат за народен представител от ГЕРБ.

„Искам депутатите да ми обещаят, че Симеон Дянков няма да е финансов министър в следващия кабинет, защото именно той дръпна партията надолу”, поиска жител на Велчево. Вие знаете, че министър-председателят Бойко Борисов щеше да освободи Дянков от поста, но това съвпадна с подадената от кабинета оставка. Дянков направи много за финансовата стабилност на страната, но не разбра нуждите на хората. Затова приоритет в следващата управленски програма на ГЕРБ е социалната политика, с увеличаване на доходите, повече социални и здравни услуги за възрастните хора, стимулиране на раждаемостта по системата на семейства с три деца, заяви Любомира Попова от листата на ГЕРБ.