Дават старт на Международния многоетапен колоездачен пробег „Гран При Сливен 2014”
Дават старт на Международния многоетапен колоездачен пробег „Гран При Сливен 2014” / Община Сливен

55 състезатели от страната и чужбина ще вземат участие в Международния многоетапен колоездачен пробег „Гран При Сливен 2014”. Пет от отборите са български, а останалите пет са от Турция, Гърция, Македония, Сърбия и Румъния. Все още не е потвърдено участието на  други трима състезатели от Турция. Отборът на Сливен ще бъде представен от седем колоездачи – мъже и юноши старша възраст.

Състезанието започва днес, 16 септеври и ще продължи до 18 септември. Средствата за провеждането му са осигурени от Община Сливен. Официалният старт на инициативата е в 18.00 ч. на площад „Хаджи Димитър”. След това състезателите ще се отправят към бул. „Стефан Караджа” и после към  паметника на Хамам баир, където ще финишират. След завършването на пробега участниците се връщат обратно на централния градски площад, където около 19.20 ч. ще бъдат наградени първите шест при мъжете и най-добрият при юношите.

На 17 септември от 10.30 ч. състезателите стартират отново от площад „Хаджи Димитър” и поемат в посока село Самуилово, следва кръгов маршрут край село Мечкарево, където се правят 4 обиколки, на всяка втора обиколка ще има "премиен" спринт. Победителите в тези спринтове ще получат парични премии от допълнителен награден фонд. Колоездачите ще се върнат по маршрута Самуилово – Сливен и при преминаването си през града отново ще има „премиен” спринт и трима състезатели ще получат награди.  Следва изкачване на връх „Българка” и финал в 13.50 ч.

Стартът на 18 септември е от централния площад, следва остър старт в района на село Мечкарево и изкачване на Йорданов връх. След това състезателите ще преминат през квартал „Клуцохор” и ще финишират на площад „Хаджи Димитър”.

Очаква се финалът на първите колоездачи да е около 14.00 ч. Там ще се проведе и награждаването от последните два етапа и крайното класиране,  след което състезанието ще бъде закрито.

 

За да бъде осигурена безопасността на състезатели и зрители Международният многоетапен колоездачен пробег „Гран При Сливен 2014” ще бъде охраняван от органите на реда.