Гласуват до дни парите за наводненията и Колодрума
Гласуват до дни парите за наводненията и Колодрума / снимка: dariknews.bg

На извънредно заседание на Националната междуведомствена комисия по възстановяване и подпомагане на 15 септември ще се гласуват средства за пострадалите от пороите общини в Пловдивска област. Това съобщи в предаването Дарик кафе областният управител на Пловдив Розалин Петков.

Карлово иска 1.2 млн. лв., Асеновград – 100 хил. лева. Кметът на община Първомай е изготвил проекти на стойност 1,5 млн. лв за пораженията, нанесени върху инфраструктура след преливането на язовир Добри дол. От държавата ще се искат пари и за пътя пътя Розино - Столетово, за Соколица, както и за моста на хисарското село Красново.

Над 1 млн.лв. се очаква да бъдат отпуснати от държавния бюджет и за довършване на надлеза по пътя Пловдив - Хисар, през 2015 г. ще стартира и реконструкцията на пътя Баня - Карлово, уточни още Петков.

Очаква се лично министър-председателят Георги Близнашки да присъства на гласуването на проекто-предложението за финансирането на Колодрума с над 5,6 млн.лв., което е предвидено да се разгледа на заседание на Министерски съвет следващата седмица. Това каза още в предаването "Дарик кафе" областният управител на Пловдив.

Във връзка с обявяването на Пловдив за Европейска столица на културата Областната управа ще предостави на Община Пловдив и 2 къщи в Стария град - Бирдас и Данчовата, допълни Розалин Петков.