Консултации за предстоящите избори в „Тунджа“
Консултации за предстоящите избори в „Тунджа“ / Община Тунджа

Консултации с упълномощени представители на политически партии и коалиции за определяне броя и състава на Секционните избирателни комисии /СИК/ за произвеждане на избори за Народно събрание на  5 октомври 2014 година се състояха в края на месец август в община Тунджа.

Постигнато беше пълно съгласие както за съставите на СИК, така и за длъжностите в ръководствата на СИК, съобщиха от общинския пресцентър.

Със заповед на кмета Георги Георгиев, в Община Тунджа” са образувани 49 секционни избирателни комисии с утвърдени номерация, обхват и адрес. Броят на членовете в 17 секции е по 9 члена, в 27 по 7 и 5 по 5 члена.

Разпределението на членовете в СИК на парламентарно представените партии и коалиции от Община „Тунджа“ е ПП „ГЕРБ” 142 члена, Коалиция за България 125 члена, ПП „ДПС”  54 члена и ПП „Атака” 32 члена.

Съгласно Изборния кодекс, разликата от 14 члена се предоставя на коалиция „РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК” и Коалиция „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА, ВМРО-БНД, ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ, ДВИЖЕНИЕ ГЕРГЬОВДЕН”.