От Патриотичния фронт са готови да поемат управлението на страната
От Патриотичния фронт са готови да поемат управлението на страната / dariknews.archive

Смятам, че "Патриотичният фронт" ще присъства със сериозна група в българския парламент и вече поставихме въпроса за съставяне на едно национално отговорно правителство на спасението, което да е изградено на базата на решаването на около десет от основните проблеми на страната, да не бъде тяснопартийно и което трябва да бъде под егидата и с подкрепата на "Патриотичния фронт", каза председателвт на НФСБ и съпредседател на "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" Валери Симеонов на среща с журналисти в пресклуба на БТА в Плевен.

Той коментита, че някои партии в страната изискват от избирателите си да им гласуват доверие над 50%, за да получат над 121 гласа в парламента - в противен случай нямало да управляват.
"Ние предлагаме една алтернатива на националното спасение, подписана именно на базата на приоритетите и на постигане на определено съгласие", допълни Симеонов.

"Това е единствената коалиция която не се нуждае от обяснение и това е една стара идея и желание на всички избиратели, които гласуват за една втора или една трета от патриотичните организации в България", каза председателят на ВМРО и съпредседател на "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" Красимир Каракачанов. "След продължили 2-3 години разговори и сътрудничество ние най-после узряхме за да консолидираме патриотичните формации в България", обясни той и добави, че този четвъртък ще бъдат представени още 11 партии и организации, които са с патриотична насоченост и ще бъдат партньори на изборите на 5 октомври.

Каракачанов каза, че всичките партньори са консолидирани като припомни, че единствено от ПП Атака се прави изключение специално за ръководството на партията, "което през последните 5 години игра изключително конюнктурно, подкрепяйки ГЕРБ, вероятно в името на някакви материални облаги". Той определи проявите на ръководството на Атака не като патриотизъм, а като кретенизъм.

Каракачанов добави още, че за последните 20 дни са проведени две социологически проучвания, които потвърждават, че "Патриотичният фронт" е сред участниците в следващия парламент.
"Амбицията ни е да предложим алтернатива на това, което се случва, защото ГЕРБ и БСП всъщност са част от проблема"

"Ако ГЕРБ и БСП продължат за си играят на капризи, ние сме готови да поемем третия мандат и да предложим алтернатива - не само в парламента, но и пред цялото общество. Имаме идеи за министър председател - непартийни фигури - грамотни и подготвени хора, защото ако не се организира качествения потенциал на нацията".

Каракачанов обясни, че в момнента се подрежда листата за участие в изборите на 5 октомври и амбицията е тя да бъде двойна - нещо, което законът позволява, уточни той и допълни, че това ще позволи да се ангажира потенциалът не само на основните участници, а и на другите партньори в коалицията.

"Не личностите правят политиката - правят я партиите, платформите и идеите. Това е порочно - когато се каже ГЕРБ да се разбира "Бойко Борисов" или "Ако го няма Бойко Борисов ще го има ли ГЕРБ", коментира Валери Симеонов. "Ние декларираме, че сме готови да съставим правителство на националното спасение". Симеонов уточни, че то ще се състави след консултации и с останалите партии.

"Ние сме наясно, че във всяка партия има достатъчно читави хора и специалисти", каза той и добави, че първата задача на фронта ще бъде икономическото възраждане, насърчаване на производството, туризма .