Глобал Маркетс ООД пробиха и в Япония
Глобал Маркетс ООД пробиха и в Япония / Thinkstock/Getty Images

Благодарение на партньорството между българския посредник Глобал Маркетс ООД и
японските им колеги Aizawa Securities българските инвеститори получават пряк и по-евтин достъп до азиатските пазари.

Aizawa Securities ще навлезе на пазара на небанкови финансови услуги на Стария континент, като използва мрежата от маркетингови фирми на Глобал Маркетс ООД.

Основана в далечната 1918 г., Aizawa Securities е независима компания за вложения в акции. Репутацията й е на финансов партньор, който осигурява на клиентите си възможността да постигнат по-висок жизнен стандарт чрез инвестиции в ценни книжа. Фирмата се отличава с изключително широката си база, като осигурява достъп до рекордните 12 пазара от региона.

Към края на 2011 г., Aizawa Securities разполагат с 32 клона и персонал от 450 души. Оперативните приходи достигат 9,486 млн. йени, а нетните активи - 39,050 млн. йени. Последните години бяха тежки за японската финансова индустрия - глобалната криза от септември 2008 г. бе последвана от разрушителното земетресение от март 2011 г. За да преодолее негативния ефект от тези събития, фирмата не само съкращава разходите си, но и търси начини да диферсифицира приходите, а част от тази стратегия е новото партньорство с Глобал Маркетс ООД. Така Aizawa Securities стават поредната японска финансова компания, навлизаща на европейския пазар, след Nomura Bank.

Дружеството Глобал Маркетс ООД е един от най-разгърнатите географски инвестиционни посредници в Източна Европа. Стратегията им е концентрирана изцяло върху нуждите на клиента. Глобал Маркетс успяха да спечелят доверието на жители на Стария континент, включително от Унгария, Полша, Чехия, Гърция.

Според класация на investor.bg от есента на миналата година, Глобал Маркетс са един от трите най-печеливши български посредника с печалба от 744 хил. лв. за 2012 г. при 463 хил. лв. година по-рано, и приходи от 4.216 млн. лв. В същото време, средно за годината секторът отчете загуби от 3.2 млн. лв.

Глобал Маркетс са изключително популярни сред потребителите на небанкови финансови услуги у нас и в Европа.