Гален Монев напусна парламентарната група на „Атака” и отиде в ББЦ
Гален Монев напусна парламентарната група на „Атака” и отиде в ББЦ / снимка: БГНЕС, архив

Гален Монев напуснал ПГ на „Атака” в последния ден на 42-то Народно събрание, за да не бъде обвинен в подмяна на вота на избирателите на националистическата формация. Това обясни самият той в кулоарите на парламента.

Монев вече е част от „България без цензура” (ББЦ). Вярвам, че това е начинът, по който можем да се противопоставим на ГЕРБ и ДПС, и ББЦ е този опонент, който може да ги изкара от властта, добави към мотивите си той. И посочи още, че искал да бъде коректен към бившите си колеги от „Атака”, към които оставал с добри чувства.

Лидерът на ББЦ Николай Бареков на свой ред подчерта, че решението е взето отдавна, но обявено сега, за да не бъде упражняван тормоз върху Монев.

„Съжалявам, че г-н Сидеров направи грешни ходове като зави към ГЕРБ и ДПС, това няма как да не убие един патриотичен проект”, коментира лидерът на ББЦ. Затова сега „България без цензура” щяла да се опита да консолидира гласовете на избирателите, които са срещу ГЕРБ и срещу това да вземат отново властта "в задкулисна договорка с друга партия”.

В края на юли още един депутат от „Атака” напусна парламентарната група. Народният представител Димитър Аврамов сам съобщи за депозираната молба за напускане и допълни, че се присъединява към Николай Бареков и партията му „България без цензура”. Аврамов обясни, че ще води листата на ББЦ в Разград на предстоящите парламентарни избори.