Онлайн изложба на кърмещи майки разчупва обществените нагласи
Онлайн изложба на кърмещи майки разчупва обществените нагласи / shc.hu

Световната седмица на кърменето ще отбележим от 1-ви до 7- ми август. Седмицата ще бъде открита с първата у нас онлайн изложба на снимки с кърмещи майки, която включва любителски и професионални фотографии на  ежедневни ситуации от живота на семействата с бебета и деца. Целта на изложбата е да насърчи общественото приемане и окуражаване на кърменето, обясняват организаторите на събитието, сдружение „Ла Лече Лига България“.

Изложбата може да бъде видяна след 01.08.2014 г. на адрес www.lllbg.org/izlozhba-karmene/.

„Бебешко кафе“ за малки и големи пък ще срещне бъдещи, настоящи и бивши кърмачета и техните родители в Градската градина от 10 часа на 2 август.

Следват още две срещи през месец август, на които бъдещите и настоящите майки ще могат да зададат своите въпроси за кърмене, захранване, отбиване и да споделят опит с други майки, на 16 август, събота от 10:30 ч. в Градската градина, пред новопостроения павилион от страната на площада (на мястото на каменните пейки на централния асфалтов площад) и на 30 август, събота, 10:30 ч. в градинката на Енергото.

Подробната програма на събитията в цялата страна може да бъде видяна на адрес: www.lllbg.org/programa-cck2014/

Освен срещите на живо, настоящите и бъдещите майки могат да се включат в т.нар Уебинар, който е част от онлайн училището за кърмене стартира на 7 август от 19 часа на адрес www.lllbg.org/webinar/