ДПС ще бъде в залата за гласуването на актуализация на бюджета
ДПС ще бъде в залата за гласуването на актуализация на бюджета / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
ДПС ще бъде в залата за гласуването на актуализацията
74084
ДПС ще бъде в залата за гласуването на актуализацията
  • ДПС ще бъде в залата за гласуването на актуализацията

ДПС ще гласува на второ четене актуализацията на бюджета и на здравната каса на извънредното заседание на парламента в понеделник, 4 август. Това заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на ДПС Лютви Местан.

„Понеделник (бел.ред. 4 август) от 14.00 ч. цялата група на ДПС ще бъде в пленарната зала на Народното събрание с готовност да гласува „за” актуализацията на бюджета на НЗОК и бюджета на държавата. Така разбираме своята политическа последователност”, каза Местан.

„Мисля, че поведението на ДПС е достатъчно ясно, достатъчно предвидимо  и отговорност. Особено от евровота насам всички наши действия се разполагат именно в онова, което уж консенсусно определихме като плавен преход към политическа стабилност. Ние дадохме своя принос и смятам, че сме единствената партия, която остана последователна и вярна на постигнатото съгласие при държавния глава. От тук нататък поведението на другите партии е въпрос на тяхна отговорност и решение”, заяви още лидерът на ДПС.

Той не коментира промяната в поведението на Бойко Борисов и отказа партията му да подкрепи заедно с ГЕРБ актуализацията на държавния бюджет, както се случи на снощното пленарно заседание.