Търсят социални предприемачи в Стара Загора
Търсят социални предприемачи в Стара Загора / Обществен дарителски фонд Стара Загора

Шведската благотворителна фондация „Reach for Change" представи в Стара Загора пилотното издание на програмата си „Промяната". Страната ни е 17-та държава, в която фондацията разработва проекта.

Той търси физически лица и неправителствени организации, които притежават иновативни идеи, насочени към подобряване живота на деца от 0 до 18 години. Кандидатстването се осъществява онлайн като срокът за подаване на документите е 26 август.

След това в продължение на два дни подадените проекти ще бъдат оценени от доброволци от партньора на шведската фондация у нас - „Нова Броудкастинг Груп". Следват избора на експертите и административна проверка, които ще определят петте финалиста, от които ще бъде избран победителя.

Той ще бъде определен чрез гласуване на публиката и мнението на специално подбрано жури. Наградата за него е финансиране на проекта в размер на 30 000 лева, както и помощ от специалисти за реализацията му. Развитието на идеята ще бъде следено от специалистите на фондацията в продължение на три години.

Останалите четирима финалисти ще получат по 7500 лева. „Имената на всички трябва да са ясни около средата на ноември", коментира пред представителите на неправителствените организаии в Стара Загора Юрий Вълковски - мениджър на фондацията за България.