Обвинителен акт срещу лекари, осъден педофил и политическа атака - теми от пресата днес
Обвинителен акт срещу лекари, осъден педофил и политическа атака - теми от пресата днес / DarikNews.bg

Вини, виновни и причините за смъртта на родилката Десислава Манолова и новороденото й момченце ще бъдат обсъдени на започващото на 15 септември съдебно дело по случая. Тази информация научаваме от вестник "100 вести". Този случай развълнува миналата есен цяло Габрово и страната, повдигна въпроси около здравеопазването като цяло и в частност – в габровското родилно. Пред съда ще застанат двама доктори от това отделение. Обвинителния акт е написан и внесен в съда срещу бившият шеф на отделението – д-р Димитър Ангелов и лекарката, водила раждането - д-р Севдалина Колева. Те ще отговарят по обвинение в професионална немарливост, обяснили за „100 вести“ водещи юристи.

Педофил от морето налетя на габровчета в интернет - е водещата статия на изданието.

Три хиляди лева глоба и 1135,78 разноски ще плати 26-годишен мъж от Поморие, опитал похотливо въздействие върху малки габровчета чрез Интернет. Наказанието му е окончателно, потвърдено на 17 юли т. г. и на втора инстанция - Окръжен съд - Габрово. Случаят е от есента на 2011 г., но сега получи развръзка в съда. Мъжът, с инициали С. М., беше признат за виновен, „че на 20.09.2011 г. в Поморие склонявал ненавършили 14-годишна възраст... да наблюдават чрез интернет връзка с web-камера от компютър, похотливо показване на собствените му полови органи.

Атаката на Ангел Славчев сплоти България без цензура, твърди в интервю за "100 вести" Ивелина Йосифова, областен председател на партията. "За мен беше абсолютна изненада ходът на г-н Славчев с подаването на оставката му. Дори и да е имало определени противоречия между г-н Бареков и г-н Славчев, те не са били тиражирани досега в общественото пространство. Лидерът в „България без цензура“ е Николай Бареков и според мен, който се опита да заеме неговото място, ще си остане само с амбициите, както в случая с г-н Славчев".

Хванаха рокер без книжка, отишъл на мотофестивал в Полски Тръмбеш, пише на първа страница вестник "100 вести".