Проливен дъжд затвори прохода на Републиката, висока приливна вълна заля Килифарево
Проливен дъжд затвори прохода на Републиката, висока приливна вълна заля Килифарево / снимка: БГНЕС

Проливен дъжд затвори прохода на Републиката за всички превозни средства, съобщиха от Областната дирекция на МВР - В. Търново. В района са изпратени екипи на полицията, управлението за пожарна безопасност и защита на населението и техника, които помагат за почистването му. Към момента няма данни за пострадали хора. От Областната дирекция на МВР апелират към гражданите да не предприемат пътуване в това направление, ако не е наложително.  

11 души са били евакуирани тази вечер от домовете си в град Килифарево, съобщи пред БТА областният управител на Велико Търново инж. Георги Рачев.
Малко след 18.00 ч. висока приливна вълна, с дължина над 2 м е заляла къщи и дворове в ниската част на града. На място са пристигнали екипи на Гражданска защита, противопожарната служба и "Пътна полиция". На място има четири линейки на „Спешна помощ".

Пострадали хора няма, има отнесени автомобили, в населеното място е спряно подаването на електричество. Евакуирането на жителите е станало и със съдействието на местните хора, съобщи Йордан Йорданов, началник на Противопожарната служба във Велико Търново. Ситуацията в града се нормализира. Продължават обходите на служители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" и на полицията, съобщи МВР.