Плакет „Русе“ за Регионалната библиотека по повод 125-та й годишнина
Плакет „Русе“ за Регионалната библиотека по повод 125-та й годишнина / снимка: Община Русе

С плакет „Русе“ беше удостоен днес екипът на регионална библиотека „Любен Каравелов“ по повод 125-та годишнина от създаването на културния институт. Наградата беше връчена на директора на библиотеката Теодора Евтимова от зам.-кмета по хуманитарни дейности Иван Григоров.

Екипът на РБ „Любен Каравелов“ получи приза за изключителен принос в развитието на библиотечното дело и за утвърждаването на Русенската библиотека като модерен културен и духовен център.

Наградата беше връчена по време на откриването на Юбилейната научна конференция, посветена на годишнината на културния институт. Екипът на библиотеката беше удостоен и с почетен плакет „Св.Св.Кирил и Методий“ от секретаря на президента Росен Плевнелиев – доц. Мартин Иванов, както и с почетения знак на Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА)от председателя на асоциацията Снежана Янева.

Сред гостите на събитието бяха представители и на Министерството на културата, на Общински съвет – Русе, на Русенската Света митрополия, на БАН, на СБЖ – Русе, на Сдружение „Младежки глас“ и др. Всички те поднесоха своите поздравителни адреси, подаръци и благопожелания.