Бизнес и власт - среща на 4 очи в Пловдив
Бизнес и власт - среща на 4 очи в Пловдив / снимка: Sofia Photo Agency

Представители на индустриални паркове и компании  от цялата страна се събират в Пловдив на 11 април на национална конференция “Българска индустрия: мисия възможна”. Очаква се събитието, което се организира от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ), да предостави пряка платформа за диалог между водещи български и международни компании, правителството и местната власт по актуални въпроси, свързани с икономическото развитие на страната. Акцентите по време на конференцията ще бъдат върху новите инвестиционни проекти за индустриални зони, предизвикателствата пред компаниитe и добрите  практики в различните бизнеси в условията на криза.

Целта на  националната среща e  намирането на работещи решения в индустриятa, както и да се насърчат компаниите, които се развиват прозрачно. На бизнес форума са поканени министър-председателят Пламен Орешарски, вицепремиерът по икономическо развитие Даниела Бобева, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Светослав Младенов, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев,  министърът на образованието Анелия Клисарова и социалният министър Хасан Адемов, както и областният управител на Пловдив Венцислав Каймаканов и кметът Иван Тотев.

Очаква се засилено присъствие на представители на големите чуждестранни инвеститори и компании от Пловдив и региона, потвърдиха още пред Дарик от асоциацията.

Конференцията "Българска индустрия: мисия възможна" ще се проведе в Новотел Пловдив на 11 април, от 9,00 до 12,30ч.  На нея ще присъстват и много от компаниите-членове на БФБЛ.  Участниците ще се запознаят с конкретни инвестиционни проекти, както и с добрите практики на компании. Ще бъдат обсъдени и необходимите условия за привличане на нови инвеститори.

Подробна информация за регистрация може да се намери на сайта на БФБЛ http://www.bblf.bg/