РИОСВ - Стара Загора официално с нов директор
РИОСВ - Стара Загора официално с нов директор / Пресцентър РИОСВ

Мария Христова официално е новият директор на Регионалната инспекция по околна среда и води - Стара Загора. Заповедта на министър Искра Михайлова за назначението й бе подписана след тримесечна сага.

През това време в Министерството на околната среда и водите и прокуратурата бяха направени серия проверки заради дипломата на Христова за висше образование. Документът е издаден от Техническия университет в Габрово.

„Няма лошо човек да бъде проверяван. Важни са резултатите от проверката. Да, мина малко повече време, но не мисля, че е проблем", коментира пред Дарик Мария Христова.

Тя обяви, че работата в системата на регионалната инспекция не й е непозната. „Работя в РИОСВ от 1 февруари 2006 г. Познавам се с колегите, познавам системата и работата. Те ме мотивираха да се кандидатирам за поста".

Христова допълни, че на този етап няма да прави промени в екипа на инспекцията. Проверките на предишното ръководство вече са в ход, предстои обявяването на резултатите. „Ако бъде открито нещо нередно със сигурност ще сезирам съответните органи", гарантира новият директор на РИОСВ.