Жана Бергендорф се среща с Джеймс Артър и Сам Бейли от британския X Factor
Жана Бергендорф се среща с Джеймс Артър и Сам Бейли от британския X Factor / Нова тв

Победителката във втория сезон на X Factor - супер успешния музикален формат, излъчван по Нова телевизия - Жана Бергендорф, се довери изцяло на феновете, които наредиха програмата за престоя й в Лондон след редица предложения и препоръки. Пътуването й за меката на световната музика бе планирано след края на музикалното предаване през декември, когато Саня Армутлиева пое ангажимента да заведе Жана на Острова и да я запознае с ключови фигури в музикалния бизнес.

В началото на миналата седмица Жана помоли почитателите си в социалните мрежи да й изпратят предложения с кого биха искали да се срещне в Лондон и кои забележителности да посети. Реакцията на феновете беше удивителна и предизвика вълна от коментари и предложения. Стотици хора се включиха в кампанията и станаха виртуални гидове на Жана. За да бъдат феновете неразделна част от кариерата на певицата, специално за тях тя ще направи мини-сериала „Жана в Лондон - Vbox7 дневник".

В него тя ще заснеме цялото пътуване, различните срещи и интересни моменти от престоя си в Лондон, а сериите ще бъдат качвани в канала й във Vbox7.com. Тук идва и специалната изненада - всяка серия ще бъде посветена на един от феновете, които й помогнаха да планира пътуването си в Лондон и коментираха на Фейсбук страницата на Жана.

Първият клип от Жана в "Лондон - Vbox7 дневник" ще бъде онлайн на 17 март 2014 година.

Едно от най-често препоръчваните от феновете на Жана имена за среща беше това на чаровния победител от деветия сезон на британския X Factor (2012г.) - Джеймс Артър. Роденият в Мидълзбро изпълнител спечели сърцата на английската публика с неподражаемото си изпълнение на песента Impossible, която Жана също изпя в рамките на предаването. Impossible, кавър версия на песента на Шонтел, се превърна в най-продавания сингъл във Великобритания за 2012 година. Песента оглави чартовете на iTunes в 34 държави.

Джеймс Артър е в период на активна кампания по промотирането на дебютния си албум James Arthur в британските медии, но това не му попречи да потвърди моментално желанието си да се запознае с българския победител от музикалния формат. Двамата ще се срещнат в студиото на един от най-рейтинговите телевизионни канали, където Джеймс Артър ще бъде основен гост в едно от предаванията.

Жана е поканена и като специален гост на концерта на финалистите от последния сезон на X Factor Англия на легендарния стадион Уембли. Там атрактивната изпълнителка ще има възможност да се запознае и да поговори с всички финалисти, да усети атмосферата на бекстейдж зоната преди началото на концерта, който ще бъде изнесен пред многохилядна публика и да се срещне с победителката от X Factor UK 2013 - Сам Бейли. Тридесет и шест годишната съпруга и майка на две деца, която доскоро е работила като надзирател в затвора, сега е една от най-известните британки. На 24 март излиза дебютният проект на Сам Бейли The Power Of Love със записи на емблематични нейни изпълнения от предаването, както и дуети с Никол Шерцингер и Майкъл Болтън.

Жана Бергендорф се среща с Джеймс Артър и Сам Бейли от британския X Factor
netinfo

Жана ще посети и лондонския офис на Sony Music, където я очаква уъркшоп в студиото на един от най-талантливите музикални продуценти в Лондон - Рей Хеджис, работил със звезди като Take That, Boyzone, Chicane, Том Джоунс, Ронан Кийтинг и много други. С него Жана ще обсъди опциите за своя пилотен сингъл и ще чуе професионалното му мнение за звученето на демо песните, подготвени от нея. Веднага след края на предаването Жана започна работа с три различни авторски екипа от талантливи български композитори и текстописци и вече има три завършени нови песни, една от които трябва да стане дебютният й сингъл. Коя от трите песни ще реализират Жана и нейният продуцентски екип от Вирджиния Рекърдс, предстои да стане ясно след срещата в Лондон.

Младата изпълнителка ще се срещне и с Джордж Левендис, който оглавява международния отдел на Syco, компанията за таланти основана от Саймън Кауъл. Джордж все участие във второто издание на X Factor България, като помогна със съвети на Саня Армутлиева в „Къщата на съдиите".

В малкото свободно време, което ще има, Жана ще посети редица забележителности в Лондон, избрани от многобройните предложения от феновете й. Сред тях са Лондонското око, Биг Бен, Бъкингамския дворец, Кулата на Лондон и други.

На 4 март в своята официална Фейсбук страница Жана обяви имената на хората, на които ще посвети по един видео дневник от всеки ден, прекаран във Великобритания.

Първата серия от видео дневника ще бъде публикувана във Vbox7.com на 17 март 2014 година.

Жана Бергендорф се среща с Джеймс Артър и Сам Бейли от британския X Factor
netinfo