Владислав Горанов подаде оставка като депутат, искал да запази експертния си профил
Владислав Горанов подаде оставка като депутат, искал да запази експертния си профил / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Два дни преди конгреса на ГЕРБ още един депутат от групата на Бойко Борисов напуска парламента.

Бившият заместник финансов министър в кабинета на "Борисов" - Владислав Горанов, е подал оставка като народен представител, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

„В израз на моята лична воля подавам оставка като народен представител", заявява Владислав Горанов.

Заявлението е адресирано до Народното събрание чрез председателя на парламента Михаил Миков.

„Напускам политиката, за да се опитам да запазя експертния си профил", коментира самият Горанов.

Той уточни, че мотивите да напусне Народното събрание са лични и са свързани с това, че винаги е искал да бъде експерт и да участва в процесите като експерт.

"В 42-то Народно събрание по никакъв начин не може да се прави реална политика и да бъда полезен, както на тези, които са ме подкрепили на изборите, така и на самия себе си. Затова предпочетох са напусна парламента, да запазя позицията си на човек, който сред приятелите си винаги е бил експерт, професионалист и да продължа по пътя си, занимавайки се с частни проекти. Ако наблюдавате процесите през последните месеци и начинът, по който се прави политика в това Народно събрание, лично мен, като сравнително млад човек, това не ме удовлетворява", посочи Горанов.

„Вчера разговарях с Владислав Горанов. Той ме информира, че повече не желае да бъде народен представител, поради невъзможността да се развива пълноценно, заради неработещия парламент".

Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по повод заявлението за напускане на парламента на Владислав Горанов.

Борисов допълни, че се е съгласил с решението на Горанов.

„Той остава наш експерт и винаги, когато имам аз или партията нужда от него, ще можем да го използваме с капацитета, който притежава", посочи Борисов.

По думите му Горанов го е информирал, че ще се занимава с частни проекти. Председателят на ГЕРБ пожела успех на Владислав Горанов в бъдеще.