Импулс спечели зимния турнир във В. Търново, 1500 души гледаха финала
Импулс спечели зимния турнир във В. Търново, 1500 души гледаха финала / Дарик нюз

Горнооряховският „Импулс” спечели тазгодишното издание на зимния турнир по футбол в ДКС „Васил Левски”. Около 1500 зрители гледаха финала в петък, в който шампионите пречупиха с 2:0 силно игралия тим на „Яна-1” (Ресен) и взеха купата.

Преди финала имаше интрига и за приза най-добър вратар, след като досега и двата отбора бяха допуснали само по четири гола. В 4- ата минута Аврам Аврамов принуди вратаря Анатоли Гугов да спасява. В 11-ата стражът на ресенци извади далечен шут на Йордан Петров. Малко след това отново Гугов парира отблизо изстрел на Петров, а в ответната атака Илиян Димитров от отлична позиция би на сантиметри над гредата. В 22-ата минута голаджията на “Яна- 1” принуди вратарят на “Импулс” Росен Манафов да се намесва. След странично хвърляне Цветан Илиев мушна топката в горния десен ъгъл на ресенската врата за 1:0 в 28- ата минута и вдигна адреналина на всички в залата. Ресенци щурмуваха и горнооряховци трябваше да чистят топката от голлинията.

Напред излезе да играе и Пламен Нотев, който на два пъти бе на крачка от изравняването. В 32-ата минута той стреля с атрактивна задна ножица, но в при ответната атака Йордан Петров пък удари греда гредата. Нов шут на Нотев бе избит от Манафов, а в последната минута Пламен Иванов– Банана окончателно реши нещата – 2:0.Красив футбол видя публиката в мача за 3- 4 място между „Лайтс” и „Амфора”, завършил 5:0. В началото двубоят бе равностоен, въпреки че Калин Иванов откри още в 5- ата минута за „Лайтс”. „Амфора” също имаше положения, като Емрах Шабан пропусна да вкара, а веднъж топката срещна и гредата зад Палев. В 18-ата минута втори гол на Калин Иванов бе отменен заради нарушение в атака.

Възловият момент в мача бе в 26-ата минута, когато Владко Атанасов проби отдясно на скорост и центрира остро, а Емрах Шабан засече топката в собствената си врата за 2:0. „Лайтс” продължи да се вихри, като Атанасов нацели и гредата, а Димитър Кушев с отмерен удар в 29-а та минута покачи на 3:0. След нов силен удар на Владко Атанасов вратарят на „Амфора” едва не си вкара автогол. Стефан Ангелов покачи на 4:0.После „Амфора” се втурна да върне поне един почетен гол, но пролича и отсъствието на Антоний Балъков, а на вратата Станимир Палев бе безупречен и не остави да бъде матиран. В 37-ата минута сред голмайсторите се записа и Николай Рачев, с което сложи точка на мача.Шампионът „Импулс” получи купата от председателят на Зоналния съвет на БФС- Георги Велинов и премия от 400 лева. 300 лв. и купа взе вторият „Яна-1” (Ресен), а купи и съответно 200 и 100 лв. получиха „Лайтс” и „Амфора”.

Голмайстор с 18 попадения стана Илиян Димитров, който ще носи маркова екипировка „Легия”, подарена от „Спортно Търново”. За най-добър вратар бе обявен Росен Манафов от Импулс”, стимулиран със 100 лв. от „Куцаров спорт”. Комплекс” връчи

И четирите отбора получиха от комплекс „Прити спорт” ваучери от по 120 лева, с които ще ритат на терените във Велико Търново.