Павел Чернев: Скоро националистите ще изхвърлят Сидеров на политическото бунище
Павел Чернев: Скоро националистите ще изхвърлят Сидеров на политическото бунище / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Павел Чернев: Скоро националистите ще изхвърлят Сидеров на политическото бунище
69319
Павел Чернев: Скоро националистите ще изхвърлят Сидеров на политическото бунище
  • Павел Чернев: Скоро националистите ще изхвърлят Сидеров на политическото бунище

И преди, и сега над Волен Сидеров е опънат чадъра на БСП и ДПС, после го пазиха от ГЕРБ, но съвсем скоро националистите в България ще му покажат вратата и ще го изпратят на политическото историческо бунище.

Това коментира в интервю за Дарик бившият депутат от „Атака" Павел Чернев.

Той беше един от участниците в инцидента с Волен Сидеров на магистрала „Тракия" през 2006 г., заради който беше свален тогава имунитетът на лидера на „Атака".

Павел Чернев напомни, че тогава Сидеров е получил най-лекото и най-оборимото обвинение, което го е спасило от присъда.

Бившият депутат се надява този път съдебното дело срещу лидера на „Атака" да не претърпи фиаско:

„Като едно митично животно живее в огъня на скандалите. Ако наистина иска да извърши нещо геройско, да ме последва на барикадите в Северно Косово. Видяхме този смелчага, скрил се под масата. Когато беше поканен от европейския шампион по таекуондо Слави Бинев двамата мъжката да се разберат, този смелчага изприпка като едно момиченце сополяво до градската прокуратура да се жали. След случая „Тракия" имаше поредица инциденти - самолета на Луфтханза, ситуацията „Извини се, бе". Има видеокадри, нека от МВР да бъдат така добри да ги покажат", допълни Чернев.

Той обясни, че се надява сегашният случай да не завърши с правосъдно фиаско, подобно на делото за магистрала „Тракия".

„На Сидеров не беше повдигнато обвинение за съучастие заедно с шофьора му - беше му дадено най-лекото обвинение и най-оборимото. И сега над Сидеров е опънат чадъра на БСП и ДПС, впоследствие беше партньор и на ГЕРБ - беше необходимият и може би нежелан партньор на ГЕРБ и това наложи може би неговото спасяване от скандала „Луфтханза", каза още бившият депутат.

Той беше категоричен, че Сидеров не е част от националистите и съвсем скоро те ще трябва да му посочат вратата.

„Да се освободи секторът на национализма за истинските - ако трябва, нека това да бъдат млади, нови лица. Врякащ от улицата - това е театър, с който той прикрива истинската си политическа импотентност като националист, защото в парламента той се държи като послушен пудел на управляващите, а на улицата играе роля пред своите избиратели. Рано или късно ще излязат със здравите, силни ръце, които ще изхвърлят Сидеров на политическото историческо бунище", заключи Чернев.