Откъде Цветанов има класифицирана информация по казуса „Бисеров, пита Местан
Откъде Цветанов има класифицирана информация по казуса „Бисеров, пита Местан / БГНЕС
Местан: Откъде Цветанов има класифицирана информация по казуса „Бисеров"
68028
Местан: Откъде Цветанов има класифицирана информация по казуса „Бисеров"
  • Местан: Откъде Цветанов има класифицирана информация по казуса „Бисеров"

В парламента продължават словесните политическите престрелки заради разследването срещу Христо Бисеров. След като сутринта лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че не е знаел за разследването срещу бившия вече депутат, ексвътрешният министър Цветан Цветанов обясни, че става въпрос за финансови преводи от една страна към друга.

Впоследствие Местан отново коментира случая, като поиска да знае кой и защо знае класифицирана информация: „Установявам с огромна изненада, че има хора в държавата, които май разполагат с данни от класифицирани материали. Визирам изявления на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е представил пред вас подробности от материалите, свързани с Бисеров. Направил е твърдение, че става въпрос за превод на парични средства от една в друга държава".

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов обясни от своя страна, че не злоупотребява с класифицирана информация. На въпрос има ли информация за разследване в ДАНС срещу Бисеров от съпругата си, която работи в агенцията, Цветанов обясни, че това са спекулации: „Как съм направил този извод - човек, който е работил в службите дълги години, човек, който седи и наблюдава политиката, и участва в нея през последните 4-5 години, може спокойно да направи подобен извод, че подобни политически решения, когато се взимат в една партия, те винаги са свързани с определени парични средства или преводи, които могат да бъдат направени от една държава в друга. Всеки един от вас може да си направи подобни изводи".

Бившият вътрешен министър коментира още, че заради въпросите, отправени към него от страна на журналистите, се е наложило съпругата му да излезе в неплатен отпуск, за да няма спекулации и съмнения.