Цветанов за сигнала срещу Бисеров: Говори се за сериозни финансови преводи
Цветанов за сигнала срещу Бисеров: Говори се за сериозни финансови преводи / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Цветанов за сигнала срещу Бисеров: Говори се за сериозни финансови преводи
68018
Цветанов за сигнала срещу Бисеров: Говори се за сериозни финансови преводи
  • Цветанов за сигнала срещу Бисеров: Говори се за сериозни финансови преводи

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов лаконично коментира сигнала на ДАНС срещу Христо Бисеров в прокуратурата, като посочи, че има "сериозна информация".

„Това, което се говори, е свързано със сериозни финансови преводи, които са направени от една държава към друго място. Компетентните органи да се произнесат", призова Цветанов.

Що се касае до Христо Бисеров, самият факт, че толкова тихо и без абсолютно никаква информация беше гласувана тази оставка по лични причини, които той изложил като аргумент, мога да кажа, че в голямата си част парламентарната група на ГЕРБ днес гласува „въздържал се" или „против" неговото освобождаване, аз гласувах „въздържал се", допълни Цветанов.

За мен е важно при такива знакови напускания на парламента все пак да се дава отговор, както на журналистите, така и на българската общественост, а и самите депутати да бъдат запознати с реалните мотиви за напускането на такава висока политическа позиция и от ръководството на българския парламент, каза още Цветан Цветанов.

„Това, което мога да кажа, е, че явно информацията няма как да бъде скрита, в тази връзка се предприемат тези действия и от съответните компетентни органи", допълни Цветанов.