Неизвестни наръгаха 17-годишен сириец в кв. „Военна рампа”
Неизвестни наръгаха 17-годишен сириец в кв. „Военна рампа” / снимка: DarikNews.bg, архив

Двама неизвестни нападнаха сирийски младеж снощи край общежитието за бежанци в кв. „Военна рампа”. 17-годишното момче е наръгано с нож, но няма опасност за живота му, съобщиха от полицията за Дарик.

На мястото веднага е бил изпратен полицейски екип. Младежът е бил нападнат около 21.00 ч. от двама непознати, разказал самият той пред полицаите. Единият от мъжете забил нож в гърба на момчето, съобщиха от МВР.

Пострадалото момче е откарано с прободни рани и кръвозагуба в „Пирогов”.

Няма опасност за живота на младия сириец. 17-годишното момче бе прието в Пирогов с прободна в поясната област, но няма засегнати органи.

Раната на младежа е обработена и зашита, съобщават от болницата. Пострадалият в момента е настанен в Клиниката по детска хирургия към лечебното заведение.

Все още не е установено кои са нападателите. По неофициална информация към момента все още няма задържани.  Обстоятелствата около инцидента се изясняват.

Хората в центъра потвърдиха, че нападателите не са от лагера и са говорили на български език. По информация на Нова телевизия майката на раненото момче също се намира в бежанския лагер.

Преди три дни 20-годишен алжирец наръга няколко пъти момиче на столичната улица „Пиротска”. Нападението покачи напрежението сред гражданите и изостри отношението към бежанците и имигрантите, които обикалят в София. 20-годишната Вики се възстановява, тя беше приета в „Пирогов” с множество порезни рани в областта на главата и ръцете.

Обитателите на общежитието във „Военна рампа” осъдиха нападението на младата българка с декларация, в която се обявиха срещу насилието.