Братята и сестрите на русото ангелче спят на земята и се хранят с каша от брашно
Братята и сестрите на русото ангелче спят на земята и се хранят с каша от брашно / снимка: БГНЕС, архив

В рода на майката на русото ангелче Мария е имало албинос. На това се дължат светлите очи и коси на децата на Сашка. В интервю пред bTV ромката обясни, че подарила детето си на жена, която й казала, че няма деца. „Пари не съм вземала", отсече ромката.

Тя призна, че й е мъчно за детето, което е изоставила в Гърция, но нямали пари с мъжа й да извадят документи на отрочето си, а и нямали възможност да се грижат за челядта си.

Семейството на Сашка и Атанас Русеви живее в българския град Николаево, недалеч от Стара Загора, заедно с останалите си 9 деца в много тежки битови условия. Две от другите деца поразително приличат на Мария - със светла кожа и цвят на косата и очите.

Дечицата в семейството спят на земята, като за постеля им служат стари дрехи, завивки нямат. Хранят се с каша от брашно.

„Моето дете се казваше Станка. Аз така му виках", казва Сашка. Името обаче не било вписано в документите в родилното отделение. Ето защо е възможно „приемната" майка на детето след това да го е прекръстила на Мария.

Сашка вътрешно е убедена, че това е нейното изоставено момиченце. Приликата с другите й деца засилва още повече убеждението й. И признава, че искрено съжалява, че е дала детето си.

„Плачех всеки ден", каза още тя.

Сашка отрече да е заминала бременна за Гърция, макар нейни близки да казаха, че тя вече е очаквала бебето, когато е тръгнала за южната ни съседка.