Две книги представят в музея
Две книги представят в музея / Дарик Русе, архив

Книгите „Балансирано хранене завинаги“ и „Приказки за живота“ /с автори на първата Александър Попов и д-р Галина Попова и Зинаида Хаджимитова на втората/ ще бъдат представени от 18.00 часа в зала „Княз Александър I“ на Историческия музей. Авторите Александър и Галина Попови предлагат книга за това как да изменим живота си чрез промяна в начина на хранене. Книгата съдържа 290 рецепти от българската национална кухня, а също така вкусни и питателни рецепти от френската, руската и други национални кухни. Дълги години семейство Попови се интересуват от здравословно и екологично хранене. Балансираното хранене и храните публикувани в книгата са изпробвани в продължение на повече от две години върху цялото семейство. Изумителните резултати в подобряване на здравословното състояние и самочувствието на членовете от семейството, пораждат решението за издаването на книгата.

Д-р Галина Попова е завършила Медицинска академия – София. Специалист по педиатрия и детска неврология, тя е дългогодишен преподавател в МА – София. Инж. Александър Попов е завършил ВМЕИ – София (сега „Технически университет“ - София). Работил като конструктор и н.с. в Институт по краностроене – София.

Книгата с разкази „Приказки за живота“, с автор Зинаида Хаджимитова е плод на опита, който омъдрява живота. Спонтанни и искрени, очароват с магията на изказа, с топлотата и човечността. Разнообразни в сюжета, трогателни в диалога, забележителни в посланията, във всеки от тях е заложена истинска човешка история.

Професионалната биография на Зинаида Хаджимитова не е свързана с литературата, но очевидните й качества на задълбочен наблюдател, както и безспорната пластичност на езика, я превръщат в завършен писател. Разказите й са между земята и небето. Стоят здраво стъпили върху анекдота, върху удивително точни жизнени наблюдения – понякога  смешни, друг път – неочаквани.