Борисов: Всичко, което прави правителството, е пагубно и грешно
Борисов: Всичко, което прави правителството, е пагубно и грешно / снимки: DarikNews.bg, Шумен
Борисов: Всичко, което прави правителството, е пагубно и грешно
67487
Борисов: Всичко, което прави правителството, е пагубно и грешно
  • Борисов: Всичко, което прави правителството, е пагубно и грешно

Всичко, което прави правителството е пагубно и грешно. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който беше на визита в Нови пазар и Шумен. Според Борисов двете теми, по които може да се дебатира за нов вот на недоверие срещу правителството са продажбата на земя на чужденци и проблема с нелегалните емигранти.

Бившият премиер обясни, че страната няма как да не работи по проблема с бежанците, защото е подписала много спогодби, но с нелегалните емигранти според него управляващите не се справят. „Трябва незабавен дебат и незабавни мерки, трябва много бързо да им се дават документи и бежанците да получават статут и да отиват за където са”, заяви Бойко Борисов.

Той коментира и коментира и проблема с финансирането на строежа на магистрала „Хемус”, тъй като до края на годината България може да спечели еврофинансиране. „Ако това не стане до 2020 г. по въпроса няма да може да се направи нищо, без магистрала „Хемус” Северна България е обречена на гибел”, категоричен бе Борисов. „Аз гарантирам ,че ако сега ги свалите от власт в средата на 2014 й. „Хемус” ще се строи”, подчерта още бившият премиер.

„Не разбират, не могат за тях е колкото може да изкарат повече месец-два-пет да могат от тези пари 1 млрд., където взеха кредит да могат да откраднат. Това им е тактиката и да си откупят от хората време, как си го откупуват - в средата на 2015 г. ще вдигаме нещо, лихвите по кредитите ще ги намалим с 2%, нали казах, че ще ги махате или ги махнете, за да кажете ГРЕБ ги направи ние ги махнахме или какво значи с 1-2% ще намалиш нещо това е жив популизъм от тяхна страна”, коментира управляващите лидерът на ГЕРБ.

Борисов Всичко което прави правителството е пагубно и грешно
netinfo

Борисов заяви още, че към днешна дата безработицата в страната вече е над 13%, въпреки, че в предизборната си кампания БСП са заявили ,че ще създадат 250 000 работни места. По-рано днес лидерът на ГЕРБ посети Нови пазар, където разгледа новия градски парк, построен по проект,спечелен по време на кабинета Борисов, след това той се срещна с партийния актив на ГЕРБ в Шумен.

Още новини от Шумен