ВИДЕО: Ман Юнайтед би Байер в мач с шест гола, Шахтьор удари Реал Сосиедад
ВИДЕО: Ман Юнайтед би Байер в мач с шест гола, Шахтьор удари Реал Сосиедад / Gulliver/Getty Images

Манчестър Юнайтед започна с победа участието си в груповата фаза на Шампионската лига. „Червените дяволи” се наложиха с 4:2 срещу Байер Леверкузен в доста оспорван мач от група А на Шампионската лига, в който шампионът на Англия имаше и голяма доза късмет.

Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Маруан Фелайни направи своя официален дебют за „червените дяволи”. Мениджърът Дейвид Мойс също така заложи в титулярния състав на Шинджи Кагава, а в атака заедно действаха Робин ван Перси и Уейн Рууни.

Още в 11-та минута Фелайни подаде добре към Ван Перси, който стреля от границата на наказателното поле на Байер, но изпрати топката над напречната греда в аут.

Манчестър Юнайтед поведе в 21-та минута, когато Кагава с глава подаде към Евра, като при този пас останаха съмнения за засада на френския футболист, който след това центрира в наказателното поле на Байер, където Уейн Рууни отблизо разстреля Бернд Лено, изпращайки топката под напречната греда.

Пред Уейн Рууни се откри нова възможност в 42-та минута, но ударът му този път бе неточен. Две минути по-късно Шинджи Кагава отправи далечен удар по посока на вратата на Лено, но топката мина на сантиметри в страни от вратата на Лено.

Първата възможност за Байер в мача бе в 51-та минута, когато Сидни Сам излезе на добра позиция и стреля, но Давид де Хеа спаси.

Минута по-късно Манчестър Юнайтед бе близо до това да удвои своята преднина, след като Рууни се възползва от грешка на Топрак и стреля, но в страни от вратата на Лено.

Байер Леверкузен изравни резултата в 54-та минута, когато Сам подаде към Сон, а той продължи към Симон Ролфес, който с удар от дъгата на наказателното поле на Манчестър Юнайтед прати топката в десния ъгъл на безпомощния Давид де Хеа.

Манчестър Юнайтед излезе отново напред в резултата в 58-та минута, когато Антонио Валенсия подаде към Робин ван Перси, който засече топката от въздуха, а Бернд Лено не се намеси добре и тя влетя в мрежата му.

Байер отново можеше да изравни резултата в 69-та минута, когато Ролфес стреля опасно, но Де Хеа показа класа и спаси.

„Червените дяволи” поведоха с 3:1 в 70-та минута, когато Давид де Хеа изрита напред топката, а Емир Спахич сбърка фатално и подари кълбото на Уейн Рууни, който излезе сам срещу Бернд Лено и без проблеми го преодоля.

Манчестър Юнайтед вкара четвърто попадение в 79-та минута, когато при бърза контраатака Уейн Рууни подаде към Антонио Валенсия, който излезе сам срещу Лено и вкара за 4:1.

Байер Леверкузен вкара втори гол в 88-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Манчестър Юнайтед се получи разбъркване, Рейнарц стреля с глава, а топката срещна напречната греда, след което при добавката Топрак вкара във вратата на Де Хеа.

В следващата атака Робин ван Перси направи невероятен пропуск.

Така Манчестър Юнайтед започна с победа участието си в груповата фаза на Шампионската лига.

ВИДЕОТО ВИЖТЕ ТУК!

В другия мач от групата Реал Сосиедад загуби с 0:2 като домакин от Шахтьор Донецк, като по този начин испанският отбор доста усложни ситуацията си в групата. В същото време шампионът на Украйна даде заявка за едно от първите две места.

Домакините започнаха силно мача и в първите минути на срещата Гриесман, Пардо и Чаби Прието направиха сериозни пропуски.

В 25-та минута Карлос Вела излезе сам срещу вратаря на Шахтьор Пятов, но не успя да го преодолее. Минута по-късно Прието пробва хубав далечен удар, но топката мина на сантиметри над напречната греда.

Шахтьор Донецк отбеляза гол в 63-та минута чрез Тайсън, но попадението не бе зачетено заради засада.

Шахтьор поведе в 65-та минута, когато Сърна подаде към Дъглас Коща, който продължи с петак към Тейшейра, а той прати топката във вратата на Браво.

Реал Сосиедад бе много близо до това да изравни резултата в 72-та минута, когато Де ла Бея стреля отдалеч, Пятов успя да чукне топката, която срещна и гредата, но не влезе във вратата на Шахтьор.

Домакините отново бяха близо до това да изравнят в 77-та минута, когато Микел Гонсалес стреля с глава, но топката срещна гредата.

Шахтьор Донецк отбеляза второ попадение в срещата в 87-та минута, когато Тейшейра направи добър пробив и с удар от границата на наказателното поле на Реал Сосиедад прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Клаудио Браво.

На 2-и октомври Шахтьор Донецк приема Манчестър Юнайтед, а Байер Леверкузен е домакин на Реал Сосиедад.

ВИДЕОТО ВИЖТЕ ТУК!