ВИДЕО: Голеада за Реал и хеттрик на Роналдо в Истанбул, Юве с грешка в Копенхаген
ВИДЕО: Голеада за Реал и хеттрик на Роналдо в Истанбул, Юве с грешка в Копенхаген / Gulliver/Getty Images

Реал Мадрид започна повече от обещаващо новия сезон в Шампионската лига, след като се наложи с 6:1 над Галатасарай като гост в Истанбул. В другия мач от група В, Копенхаген и Ювентус завършиха само 1:1, като италианският тим бе догонващ в резултата.

На „Тюрк Телеком Арина“ в Турция, Реал Мадрид изигра фантастично второ полувреме, в което реализира четири попадения, и не остави съмнения, че вече е стартирала битката за десети трофей от Шампионската лига.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА РЕАЛ НАД ГАЛАТАСАРАЙ

Въпреки лошите новини за Карло Анчелоти – контузия на Икер Касияс още в 14-та минута, „белите“ от Мадрид не позволиха това да им повлияе. В началото на срещата Кристиано Роналдо претендираше за дузпа, но такава не му бе присъдена. След това постепенно Реал започна да завзема позиции, и откри резултата в 33-та минута, чрез Иско, който бе изведен със страхотен пас от Ди Мария на позиция в наказателното поле, и се разписа с лекота.

Резервата на Касияс Диего Лопес отрази две страхотни положения – на Фелипе Мело и Уесли Снайдер, за да покаже, че въпреки травмата на титуляра тази вечер, няма причина за притеснение.

В края на първото полувреме мачът даде и втора свидна „жертва“, и Дидие Дрогба не успя да се появи след почивката в игра заради травма.

Голеадата за Реал стартира малко след подновяването на играта. Двата състава си размениха по едно положение, а в 54-та минута отново Ди Мария асистира на Карим Бензема, за да открие французинът сметката си в Шампионската лига. След третото попадение за испанския гранд, дело на Кристиано Роналдо, след взаимодействие с Иско и Ди Мария, на терена вече остана само един отбор. Реал тотално доминираше в оставащия половин час, и логично отбеляза още три гола.

В 64-та минута като резерва в срещата се появи и новото попълнение Гарет Бейл. Именно след негово центриране, две минути по-късно, Серхио Рамос стреля с глава, Муслера изби първоначално, но след това Роналдо добави неспасяемо.

Бейл сам можеше да вкара десетина минути след като влезе, но Муслера този път отрази добре. Реал не се спря до тук, и Карим Бензема се разписа за втори път в мача в 81-та минута, след асистенция на Роналдо.

Юмит Бюлют отбеляза почетното попадение за Галатасарай в 84-та минута, след добър извеждащ пас отдясно, и отлично изпълнение.

Последният гол в мача падна в последните секунди от редовното време, и бе запазена марка „Кристиано Роналдо“ – португалецът навърза защитата на домакините, премина на слалом между двама, и вкара за крайното 6:1.

Копенхаген стартира добре кампанията, като взе точка от Ювентус у дома, след 1:1.

"Старата госпожа" пропиля много възможности и доминираше, но изоставаше в резултата на почивката, и успя да се докопа само до равен през второто полувреме.

ВИДЕО ОТ РАВЕНСТВОТО 1:1 МЕЖДУ КОПЕНХАГЕН И ЮВЕНТУС

Николай Йоргенсен откри за домакините в 14-та минута, след разбъркване в пеналта на Юве. Защитата не се ориентира добре след пряк свободен удар, изпълнен от Пиер Бенгтсон, и Йоргенсен стигна до нея, за да я прати от непосредствена близост в мрежата.

Едва в 54-та минута, след куп пропуски, Фабио Куалиарела изравни, като прати от десетина метра топката точно под гредата.

В 63-та минута отново Куариарела можеше да донесе успеха на Ювентус, но ударът му срещна гредата.

До края на двубоя Копенхаген предимно се отбраняваше, но го направи добре, и 21 опита на Юве за гол останаха без повече успех.

Във втория кръг от група В, на 2 октомври, Юве приема Галатасарай, а Реал е домакин на Копенхаген.