Изтича срокът за участие в конкурса Нарисувай песента
Изтича срокът за участие в конкурса Нарисувай песента / DarikNews.bg

В края на тази седмица изтича крайният срок за предаване на творбите в конкурса "Нарисувай песента", организиран от Община Велико Търново и Сдружение „Сребърна Янтра-2003". Неговата цел е да популяризира най-добрите образци на българската поп музика, като участниците могат да рисуват по предварително избрани 20 песни от златната съкровищница на поп музиката. Сред тях са „Янтра" и „Една българска роза" на Паша Христова, „Моя страна, моя България" на Емил Димитров, „Клоунът" на Васил Найденов, „Вълкът и седемте козлета" на Мими Иванова и Развигор Попов, "Малкият принц" на Дони и Момчил.

Конкурсът  е насочен към деца на предучилищна възраст, които посещават или не детска градина, а така също ученици от 1 до 4 клас. Всеки малчуган може да представи не повече от две рисунки, които да бъдат върху картон А4, а материалите са по избор. Срокът за представяне на творбите е 25 август. Те се приемат в стая 219 на Общината. Рисунките ще оценява професионално жури в състав проф. Христо Цацинов, Сашо Филев и Крум Бакалов.

За най-добрите малки художници са предвидени специални награди на Община Велико Търново и Международния конкурс „Сребърна Янтра", първа, втора и трета награда, седем поощрителни, специална награда на председателя на песенния конкурс Силвия Кацарова и награди от спонсори. Те ще бъдат връчени преди или по време на гала концерта на „Сребърна Янтра", който ще е на 29 септември в МДТ „Константин Кисимов". Творбите от конкурса ще бъдат експонирани във фоайето на театъра, в Изложбените зали „Рафаел Михайлов" и няколко търговски обекта в града.