СПРИ и се прегледай!
СПРИ и се прегледай! / dariknews/архив

С  лекари-специалисти по най-често срещаните онкологични заболявания ще имат възможност да се консултират безплатно жителите на Карлово, Първомай, Смолян, Чепеларе, Асеновград, Пловдив, Пазарджик, Пещера и близките до тях населени места тази седмица.

Проектът „СПРИ и се прегледай“ се провежда поетапно в цялата страна, като целта е да бъде достигнат възможно най-голям брой хора. Основната идея е да се разясни  концепцията за провеждане на скринингови прегледи у нас и значението на ранната диагностика при рак на маточната шийка и рак на гърдата при жените, и рак на дебелото и правото черво при мъжете и жените.

Чрез личен контакт със специалисти в областта на скрининга и регионалните здравни инспекции, всеки ще има възможността да получи отговор на индивидуалните си въпроси и притеснения.  Реализирането на програмата включва и серия от събития със забавен и състезателен  характер, за да достигне информацията непосредствено до целевите групи на проекта.

В събитията участие ще вземат и представители на организации на хора с увреждания и такива в неравностойно положение, както и малцинствени групи.

В градовете от областите Пловдив, Пазарджик и Смолян, събитията ще бъдат проведени, както следва:

19.08

Карлово – 09.00 ч., площада пред община Карлово

Първомай – 18.00 ч., читалище „Св. Св. Кирил и Методий“

21.08

Смолян – 10.30 ч., пл. България

Чепеларе – 14.00 ч., площад пред общината

Асеновград – 17.30 ч., площад пред общината

22.08.

Пловдив – 09.00 ч., Централен площад пред Военния клуб

Пазарджик – 14.30 ч.,площад пред общината

Пещера – 17.30 ч., площад пред общината

 

Проектът е  финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.