Борисов: Това, което виждам на улицата, мога да сравня само с Египет
Борисов: Това, което виждам на улицата, мога да сравня само с Египет / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сравни ситуацията в столицата в деня на извънредното заседание на парламента със случващото се в Египет. „Навън е пълно с полиция, а край бул. "Стамболийски" е пълно с рейсове с оргазизирани протестиращи", допълни Борисов. Той призова симпатизантите на ГЕРБ да не излизат на протести. Според Борисов парламентарната група на Атака ще гласува заедно с БСП и ДПС срещу ветото на президента.

„Пак ще стане ясно по безпощаден начин за всички симпатизанти на Атака, че те са в коалиция с БСП и ДПС", коментира Борисов и помоли репортерка, която прекъсна мисълта му с въпрос, да млъкне. След това допълни, че това, което вижда на улицата, може да сравни със ситуацията в Египет. „Полиция, протестиращи, видях сега, като минах от Банкя, по целия „Стамболийски", ако минете, да видите, са рейсовете, организирани от ДПС и докарани за протест пред президентството", каза Борисов.

ГЕРБ със сигурност не е организирал нищо, увери партийният лидер. „Но това, което правят ДПС, е много опасна игра", каза той и допълни, че се учудва на Лютви Местан, „който иначе е много умерен човек, че е решил по този начин да помага на БСП". Борисов прогнозира, че правителството на Пламен Орешарски ще падне рано или късно с гръм и трясък.

„С днешната актуализация след година всички ние ще се чудим как да затягаме колана, за да можем да решим катастрофата, в която ще ни вкарат. И искам на моите приятели, синдикалните лидери, да им кажа, че с днешната си подкрепа след година ще се червят. Управляващите така са решили, ще актуализират бюджета, а след година всички ние ще теглим от това решение, което ще се вземе", каза още бившият премиер.

На въпрос на каква база прави аналогията със ситуацията в Египет, при положение че там има кръвопролития, Борисов каза: „Ще видите, като ви вкарват така с автобуси, особено когато от смесените райони се докарват хора, това е много опасна игра. Разговарях с колегите и колкото и да е странно, ще призоваваме да не идват на протест наши симпатизанти", каза Борисов.