Вежди Рашидов: Парите на Доган управляват, Пеевски е боздуганът
Вежди Рашидов: Парите на Доган управляват, Пеевски е боздуганът / снимка: Sofia Photo Agency, архив

В неформален разговор в кулоарите на парламента депутатът от ГЕРБ и бивш министър на културата Вежди Рашидов остро напада медийния магнат от ДПС Делян Пеевски и обвинява правителството на ГЕРБ, че го е оставило да трупа милиони заради медиен комфорт.

Репликите на Вежди Рашидов, очевидно непредназначени за широката публика, бяха публикувани заедно с аудиозаписа от агенция Пик, съобщава mediapool.bg. Поради обстоятелството, че Пеевски очевидно е ключова фигура в българския бизнес и политически живот през последните години; че бе избран от настоящия парламент за председател на агенцията по национална сигурност, а това предизвика невиждани в новата ни история граждански протести срещу задкулисието и олигархията във властта, смятаме, че всяка информация или мнение, които могат да хвърлят светлина към задкулисието, биха били от обществен интерес.

"Ние оставихме всички мангизи да минават през банката на тоя л....р, на Доган парите да текат, спокойно да се управлява заради един медиен комфорт и сега разбрахме, че това са едни гадове, които ни изпързаляха", казва Вежди Решадов.

"Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, "да му е...". Всички ли сте роби на такъв изрод, нямате ли смелост... Как е станал този боклук мултимилиардер на 20 години и е изкупил всички хора и за 1000 лева заплата всички му слугуват", възмущава се още Рашидов.

Рашидов обяснява и за медийния комфорт по времето на ГЕРБ.

"По мое време г-н Борисов направи голяма грешка. Какво направи той - на него му трябваше медиен комфорт. Това са на Доган вестници. Ако смятате, че този фес не ви управлява, селски от Дръндар - то това ви е нацията на 1300 години, да ви е.а циганската нация - това го напишете, ама няма да посмеете. Това са парите на Доган и на двама шейхове от Оман. Ако толкова не знаете какво седи в банката. Банката (КТБ - бел.ред.) е собственик на вестниците, а Делян Пеевски е боздуганът с майка си отпред. Те перат едни пари."

В интервю за Дарик бившият министър на културата Вежди Рашидов каза, че е скандално, че нерегламентирано е подслушван: „Аз съм емоционален, свободен, независимо, че съм депутат, това не ме кара да бъда лъжец и мога да говоря по всяко време честно и почтено. Въобще не ме интересува дали ще бъда депутат, ако това касае истината. Второ, нека да си зададем въпроса, дали имаме държава в един монопол на медийното пространство, разбира се на малки изключения на медии, които все още са свободни, да бъде манипулирана една среда. Аз не съм давал интервю и никой няма правото да ме записва в моите лични разговори, излияния и контакти. Аз съм артисти, свободен и емоционален. Мога да си говоря каквото искам в свободния си разговор без да накърнявам интересите на българското общество, без да го права публично, в личен разговор. Никой няма правото да ме подслушва. Каква е разликата между СРС-тата на медиите и тези на полицията. Аз не съм давал интервю, а е много странно, че излизат записи. Не е ли скандално, че медии имат СРС-та и подслушват без съгласието на даден човек".

Вежди Рашидов не скри, че няма симпатии към Делян Пеевски. „Ако това го интересува някой - не може едно момченце на 30 години да манипулира българското общество и реакцията ми е лична, и нека никой да не се съмнява в това", категоричен бе бившият министър на културата.

Цялото интервю с Вежди Рашидов чуйте на Radio.DarikNews.bg